16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialEditorial

Editorial

Ultimele sezoane din moda nu au adus noutati remarcabile. Este si firesc, nu poti inventa odata la sase luni roata! Eleganta, romantism, glamour au fost insa cuvintele de ordine. Raportate, tot firesc, la niste repere ce s-au dovedit rezistente la timp. Anii ‘60 sau anii ‘80, ce sunt acum zone de inspiratie, reprezinta tocmai reintoarcerea la aceste repere. si daca discutam  despre ele, automat ne raportam la icon-fashion-urile acelor vremi, cum ar fi, de exemplu Audrey Hepburn. Pe care a consacrat-o rochia neagra, extrem de simpla, facuta de Givenchy, considerata astazi un model de feminitate si eleganta.

Putini dintre designerii de astazi, fie ei afiliati unor branduri de pret-a-porter de marca, fie romani, chiar daca o iau pe Audrey ca model, mai fac o pledoarie pentru rochie.

Sa fie de vina viata trepidanta de azi, imitarea cu orice pret a unor modele care ne sunt mai apropiate, ideea ca nu poti atrage atentia decat provocand?! Probabil sunt valabile toate. De aceea si cautarea unei astfel de piese vestimentare prin magazine devine o adevarata aventura! Noroc cu moda rochiei-pulover, din jerse sau tricotata, ce mai salveaza cat de cat aceasta piesa devenita aproape caduca in primul deceniu al mileniului trei.

si totusi, eu ma alatur celor putini care considera rochia piesa de rezistenta a garderobei feminine, cea care pune la incercare bunul gust, rafinamentul, dar si atitudinea oricarei femei.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă