15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialO dubla de foc pentru Omer&Co.

O dubla de foc pentru Omer&Co.

Nationala de handbal masculin a Romaniei va sustine astazi si duminica ultimele meciuri oficiale din 2008, jocurile cu Muntenegru (deplasare) si Suedia (acasa) contand pentru preliminariile CE 2010. Deja cu doua victorii din doua meciuri in actualele preliminarii (35-29 cu Turcia in deplasare si 33-29 acasa, cu Polonia, vicecampioana mondiala), nationala noastra se afla pe prima pozitie in grupa, avand in continuare sanse considerabile de a termina pe una dintre primele doua pozitii, locuri care duc la turneul final.

Aihan Omer, antrenorul echipei Romaniei, a condus la Resita o prima sedinta de pregatire. Ieri dimineata la ora 7.00 lotul a pornit spre Viena, urmand ca de acolo sa se plece spre Niksici, localitatea care va gazdui meciul cu Muntenegru din aceasta seara, de la ora 19.00. Dupa meciul din deplasare, lotul va reveni la Resita si se va pregati timp de doua zile in sala unde va avea loc si jocul cu Suedia.
In cazul in care jucatorii condusi de Aihan Omer vor reusi doua victorii, atunci Romania s-ar afla intr-o situatie favorabila la jumatatea traseului din grupele preliminare ale Euro 2010. Reveniti la un turneu final dupa 13 ani (Romania va participa la Campionatul Mondial din 2009), handbalistii nostri ar putea "bifa" si Euro 2010, ceea ce ar consfinti reintrarea noastra in circuitul marii performante.

Emotii in autocar
Majoritatea jucatorilor din lotul national au avut emotii ieri, in jurul pranzului, cand la Viena a avut loc tragerea la sorti a optimilor de finala din cupele europene, unde se afla si cinci echipe romanesti. In urma operatiunii, iata ce a iesit:
Cupa Cupelor: Tatran Presov (Slovacia)-HCM Constanta si Steaua-Valladolid (Spania)

Challenge Cup: PAOK Salonic (Grecia)-stiinta Bacau, Liberty Bernardo (Portugalia)-CSU Suceava si UCM Resita-Vardar Skopje (Macedonia).
Partidele-tur au loc pe 14/15 februarie, iar returul – pe 21/22 februarie 2009.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă