PSD se poate lauda cu o recolta bogata de candidati patati in judetul Dambovita, planul fiind chiar depasit. PD-L a castigat presedintia consiliului judetean de catre Florin Popescu, fiul unui pesedist de frunte in Dambovita, dar si Primaria municipiului Targoviste, prin Daniel Boriga. PNL a ramas fara oameni dupa ce Popescu (fost presedinte al filialei liberale, trecut apoi la PLD) i-a luat pe toti liderii locali ai liberalilor in noul partid format, PD-L. Social-democratii au dominat judetul mai ales in perioada 2001-2004, fiind zona de influenta a lui Adrian Nastase. Acum, desi cei mai multi primari sunt de la PD-L, social-democratii au avut grija sa nominalizeze candidati cu cea mai mare notorietate in zona. Cu atat mai mult cu cat fostul premier PSD Adrian Nastase, de loc din Tartasesti (la 30 km de Targoviste), este foarte bine cunoscut in zona.
Nastase era un obisnuit al vanatorilor din zona Moroieni, unde doua cabane au fost modernizate din banii Romsilva special pentru gazduirea fostului premier. Insa sforile sunt trase in continuare de seful organizatiei PSD, deputatul Ion Stan. Clientela sa controleaza mai toate afacerile din judet, iar privatizarile facute in timpul guvernarii Nastase au insemnat transferul proprietatii de stat in buzunarele acoliti ai partidului, pe sume ridicole. S-au intocmit dosare penale asupra modului in care s-au facut privatizarile, insa mai toate treneaza sau au fost declarate NUP. Patrimoniul silvic, unul dintre cele mai bogate din tara, a fost gestionat in mod fraudulos, dovada reprezentand-o mai multe dosare penale deschise pe acest subiect. De asemenea, la moda a fost, tot in timpul guvernarii Nastase, traficul cu terenuri retrocedabile, fostii proprietari fiind inselati de samsarii imobiliarelor in spatele carora s-au aflat liderii PSD.
In acelasi timp, si-au facut loc o serie de lideri mai tineri, care au trecut pe la PNL, dar s-au retras la PD-L, pe filiera PLD. Un asemenea caz il reprezinta presedintele consiliului judetean, Florin Popescu, un tanar asistent universitar care a fost propulsat in politica mai ales datorita relatiilor tatalui sau, un membru marcant al PSD. Insa Popescu jr a ales o cale mai complicata: a inceput la ApR, a trecut la PNL, PLD si in cele din urma a ajuns la PD-L.
PSD Dambovita i-a aruncat in lupta politica pe toti liderii grei ai partidului, fara sa se tina cont de imaginea patata si de dosarele lor penale. Candidatii PD-L se ascund in spatele notorietatii presedintelui lor de organizatie, seful consiliului judetean, Florin Popescu, iar liberalii au mers pe mana unor necunoscuti, dupa ce au ramas fara resurse umane o data cu ruptura provocata de PLD. Doar in colegiul 1 pentru Camera Deputatilor se vor confrunta PNL si PD-L, in restul colegiilor PSD aranjandu-si o competitie usoara.
Deputatul Ion Stan, liderul organizatiei PSD, concureaza in colegiul 2, format din localitati controlate de primari ai partidului, in special din zona de campie a judetului. In competitie s-au inscris persoane anonime, atat de la PD-L, cat si de la PNL. In colegiul doi, candideaza Gheorghe Ana, fost presedinte al consiliului judetean, cercetat penal pentru trafic cu terenuri retrocedabile. Concurentul sau de la PD-L este Aurel Cucu, fost prieten al sau si partener de afaceri, fost lider PSD, trecut in tabara democrat-liberala. Cucu este un fost baron PSD, implicat in multe dosare de coruptie, care a trecut in 2005, dupa ce social-democratii au pierdut alegerile, in tabara Aliantei D.A. Deputatul PSD Victor Sanda a mers in colegiul 4, avandu-i drept competitori pe democrat-liberalul Gheorghe Albu si pe liberalul Cristea Maria.
Sanda face drumuri la DNA Ploiesti, fiind pus sub acuzare pentru presupuse ilegalitati de retrocedare a platoului Busteni, pe vremea cand era prefect al judetului (2001-2004). In colegiul 6 candideaza deputatul Ion Dumitru, iar din partea celorlalte partide, doar anonimi. Dumitru este cercetat in patru dosare penale, toate pentru abuzuri in serviciu savarsite in perioada guvernarii Nastase, cand a ocupat functie de director Romsilva.
Ion Stan: Omul lui Nastase
Presedintele PSD Dambovita, deputat si secretar al Comisiei parlamentare de control a SRI, este un apropiat al lui Adrian Nastase. A fost gestionar de magazin pe vremea lui Ceausescu, a avut relatii la nivelul tuturor comerciantilor din judet, s-a imbogatit foarte repede si a urcat in politica prin legaturile sale cu fostii nomenclaturisti comunisti care au facut cariera in politica, in FSN, apoi in formatiunea condusa de Ion Iliescu si Adrian Nastase. Toate afacerile sunt facute prin intermediari, omul sau de baza fiind Constantin Constantin, un fost carciumar.
Ion Dumitru: Candidatul cu patru dosare penale
Deputatul PSD are pe rol patru dosare penale, toate legate de activitatea sa ca director al Romsilva din perioada 2002-2004. Acesta s-a imbogatit in numai doi ani, ridicandu-si doua vile in Targoviste si in satul de bastina si detine numeroase terenuri. Imediat ce DNA a prins firul afacerilor sale, Dumitru a vandut mai multe suprafete de pamant, pentru a se pierde urma tranzactiilor sale. De asemenea, procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pe Dumitru pentru abuz in serviciu, el achizitionand, in calitate de sef al Romsilva, diferite produse la preturi exorbitante.
SENAT
Colegiul 1: Tutuianu Adrian (PSD); Dumitrescu Ion Mihai (PNL); Manolescu Elena (PD-L)
Colegiul 2: Marian Dragusin (PSD); Alexandrescu Alexandru (PNL); Andrei Florin Mircea (PD-L)
CAMERA DEPUTATILOR
Colegiul 1: Nicolaescu Sache (PSD); Jean Popescu (PD-L); Plasianu Gabriel (PNL)
Colegiul 2: Gheorghe Ana (PSD); Aurel Cucu (PD-L); Gabriel Grozavu (PNL)
Colegiul 3: Ion Stan (PSD); Adrian Chirita (PD-L); Paraschiv Dragos (PNL)
Colegiul 4: Victor Sanda (PSD); Gheorghe Albu (PD-L); Cristea Maria (PNL)
Colegiul 5: Hermenean Ion (PSD); Dumitru George (PD-L); Ioan Manu (PNL)
Colegiul 6: Ion Dumitru (PSD); Bogdan Dinu (PD-L); Gheorghe Amuzan (PNL)
Colegiul 7: Tachianu Marian (PSD); Bogadan Cantaragiu (PD-L); Popa Marian (PNL)
Colegiul 8: Dinca Georgeta (PSD); Nae Victor (PNL); Iulian Vladu (PD-L)