26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăȘtirile zileiSenatorii au stabilit termene stricte pentru execuția Autostrăzii Unirii

Senatorii au stabilit termene stricte pentru execuția Autostrăzii Unirii

Senatul a adoptat, în calitate de prim for sesizat, propunerea legislativă a Guvernului privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași – Târgu Mureș denumită și Autostrada Unirii.

Obiectivul de importanță strategică pentru România ar uni Moldova de Ardeal printr-o șosea de mare viteză ce ar impulsiona economia celor două zone și ar face mai ușor accesul din Moldova spre vestul Europei.

Autostrada Unirii cuprinde tronsonul cuprins între Târgu Mureș și Târgu Neamț, tronsonul cuprins între Târgu Neamț și Iași și un pod peste Prut.

Senatorii PSD Vasile Toma și Dan Manoliu au introdus un amendament ce a fost acceptat la vot de colegii parlamentari prin care au stabilit cele două termene de finalizare a lucrărilor pentru tronsoanele Autostrăzii Unirii.

Astfel, pe tronsonul Ungheni – Iași – Târgu Neamț trebuie să se circule în regim de autostradă până al 31 decembrie 2024 iar tronsonul Târgu Neamț – Târgu Mureș trebuie să fie operațional până la 31 decembrie 2026.

Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Ce să treci pe lista pentru bagajul de maternitate? 10 idei utile pentru viitoarele mămici

Nașterea este un moment unic în viață, un moment plin de emoție pentru viitoarele mămici. Fie că ești la prima experiență sau deja...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă