19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportIliescu si Cozma se bat pe Valea Jiului

Iliescu si Cozma se bat pe Valea Jiului

Prezent in Valea Jiului in scop electoral, fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a vorbit din nou despre sangeroasele evenimente din 13-15 iunie. Iliescu l-a atacat pe Miron Cozma si a luat apararea minerilor.

"Miron Cozma, din pacate, a evoluat prost. Este un om vanitos, care se si vedea prim-ministru. Acest lucru i-a stricat lui si imaginii minerilor. El a avut, intr-adevar, niste comportamente necorespunzatoare si a compromis din acest punct de vedere imaginea minerilor", a declarat la Lupeni Ion Iliescu, cel care l-a avut de-a dreapta lui pe Cozma in timpul mineriadei din 1990. Iliescu pretinde in continuare ca nu el i-a chemat pe mineri la Bucuresti si catalogheaza actiunea drept o incercare "marsava, diversionista, de diabolizare a minerilor", care ar avea in spate "forte reactionare". Spunand ca el nu ar fi solicitat niciodata deplasarea minerilor in Bucuresti, Iliescu a justificat mineriada din 13-15 iunie drept "spirit de solidaritate" cu populatia.

 

Iliescu este convins in continuare ca in spatele fenomenului democratic Piata Universitatii ar fi stat "forte care au lucrat la destabilizare, reactionarii de atunci si asa-numita societate civila care aveau conexiuni si in afara". El pretinde ca unul dintre acestia ar fi Octavian Radulescu, fost detinut politic si una dintre figurile emblematice ale Pietei Universitatii. "Daca cineva a spalat imaginea minerilor nu a fost altcineva decat Miron Cozma. Ion Iliescu nu este decat un criminal si nu a facut decat sa foloseasca evenimentele dintr-o anumita perioada in scop electoral si in alte scopuri politice", s-a revoltat Miron Cozma.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă