16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialAmericanii se pregatesc pentru un Halloween politic

Americanii se pregatesc pentru un Halloween politic

Criza financiara nu a afectat prea mult pregatirile americanilor pentru Halloween, dar politica a reusit sa isi puna amprenta asupra popularei sarbatori care precede cu doar cateva zile alegerile prezidentiale.
"Credeati ca o Sarah Palin (candidata republicana la functia de vicepresedinte – n.r.) este de ajuns? In noaptea de Halloween vor fi nenumarate!", remarca ziarul "Houston Chronicle" analizand vanzarile de costume, masti si figurine politice de anul acesta.

Costumele si mastile "Sarah Palin" sunt de departe cel mai bine vandute dintre articolele cu caracter politic, mergand de la ochelari cu rame groase si peruci pana la ansambluri "Sexy Sarah Palin" cu bikini rosu, alb si albastru, o pusca din plastic (cunoscuta fiind pasiunea pentru vanatoare a guvernatoarei de Alaska) si pantofi cu talpa-platforma, sau "Hottie Palin Hunter" (Palin-Vanatorul "Fierbinte"), cu pantaloni scurti in culori de camuflaj.
Daca unii spun ca numarul mare de vanzari este un semn bun pentru ca indica popularitatea mare a unui candidat, altii sustin contrariul, argumentand ca mastile si costumele de Halloween nu indica simpatie pentru un politician, ci, dimpotriva, dorinta de a-l ridiculiza.

Pentru producatorii si vanzatorii de masti si costume de Halloween este o problema faptul ca nominalizarile candidatilor la functia de vicepresedinte se fac destul de tarziu. Din acest motiv, in unele magazine nu au ajuns inca mastile "Joe Biden" (candidatul democrat la functia de vicepresedinte). Mastile reprezentandu-i pe cei doi candidati la presedintie, democratul Barack Obama si republicanul John McCain, au fost insa comandate din timp si, daca in unele magazine stocurile s-au si epuizat, aceasta inseamna ca vanzatorii nu au apreciat corect volumul cererii.
si decoratiunile de Halloween au caracter politic anul acesta. Pe veranda casei unei familii din Wilmette, Illinois (stat pe care Obama il reprezinta in Senat), pot fi vazute figurine reprezentandu-i pe cei patru candidati si pe Hillary Clinton, la care, dupa ultima dezbatere televizata Obama-McCain, a fost adaugat si un "Joe Instalatorul".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă