16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialJurnalist croat asasinat de mafie

Jurnalist croat asasinat de mafie

Autoritatile croate au declarat razboi crimei organizate dupa ce proprietarul si fostul redactor-sef al uneia dintre cele mai importante publicatii din tara, saptamanalul independent "Nacional", a fost asasinat. Ivo Pukanici (47 de ani), cunoscut pentru investigatiile sale privind coruptia si crima organizata, si directorul de marketing al publicatiei, Niko Franici (38 de ani), au fost ucisi de o bomba plasata sub masina lui Pukanici si detonata in momentul in care cei doi au urcat in vehicul, in plin centrul Zagrebului, la ora 18.20. "Crima organizata a invins statul", a titrat ieri cotidianul independent "Jutarnji List".

Presedintele Croatiei, Stjepan Mesici, a convocat o reuniune de urgenta a Consiliului National de Securitate. "Mediile interlope criminale s-au dedat la o provocare fara precedent. (…) Este momentul ca societatea noastra sa ia pozitie, pentru ca sunt doua tabere clare: noi, statul de drept, si ei, criminalii, teroristii, mafia", a declarat categoric presedintele.
Asasinarea lui Pukanici este ultimul dintr-un sir de atacuri mafiote care au vizat jurnalisti, oameni de afaceri si avocati cu legaturi cu crima organizata. La inceputul acestei luni a fost impuscata in fata casei fiica unui avocat important.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă