15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCFR Cluj a deraiat la Bordeaux

CFR Cluj a deraiat la Bordeaux

– In fata unei formatii care i-a aflat punctele forte, echipa clujeana nu a avut nici o realizare si a pierdut, logic, la Bordeaux.

"Necunoscuta" echipa din Romania care a facut furori in primele doua meciuri din Grupa A a Ligii Campionilor, cu AS Roma si Chelsea Londra, a fost pusa la respect miercuri seara. CFR Cluj a fost "citita" perfect de catre antrenorul celor de la Girondins de Bordeaux, Laurent Blanc, astfel ca Eugen Trica, Sebastien Dubarbier sau Emmanuel Culio, jucatorii de care au vorbit toata Europa mai ales dupa meciul de la Roma, au fost redusi la tacere de catre muncitoarea echipa franceza. Diarra, Gourcuff si Fernando au impins permanent jocul inspre poarta lui Stancioiu, astfel ca cei trei mijlocasi ofensivi ai formatiei antrenate de Maurizio Trombetta au fost nevoiti sa distruga mai mult decat sa construiasca.

 

Astfel, Yssouf Kone "s-a plictist" in atacul CFR-ului, iar putinele ocazii de la poarta franceza au venit, oarecum logic, doar in urma unor faze fixe. "Am studiat foarte bine inainte de meci formatia Clujului si ma bucur ca am reusit sa castigam aceasta partida. Nu le-am dat nici o sansa romanilor, iar acest lucru s-a vazut", a recunoscut antrenorul francezilor, Laurent Blanc. Chiar daca ardelenii au facut cel mai slab meci al lor cu Maurizio Trombetta pe banca, totusi, acestia ar fi putut pleca cu un punct din Franta. Autogolul lui Cadu i-a privat, insa, pe CFR-isti de un rezultat care i-ar fi adus mai aproape de implinirea obiectivului, iar acest lucru pare ca este mai presus pentru conducatorii clujenilor decat jocul nereusit al echipei.

"Asta e. Am avut ghinion, ne-am dat autogol, iar acum nu mai putem spera decat la o victorie in partida retur. Francezii au avut mai multa determinare, insa au marcat si un gol norocos si total nemeritat. Oricum, s-a vazut ca nu am mai evoluat la fel ca si in celelalte doua meciuri, nu am pasat cum trebuia, nu am avut o posesie buna, insa trebuie sa fim la fel de agresivi ca si ei in retur", a declarat presedintele Iuliu Muresan.

DEZAMAGIRE
Mijlocasul CFR-ului, Gabriel Muresan, este nemultumit de faptul ca echipa clujeana nu a mai evoluat la fel ca si in celelalte meciuri. "Nu stiu ce s-a intamplat de nu am mai evoluat la fel. Poate am fost si obositi, insa nu am contat deloc in atac si a fost o diferenta mare intre ce am jucat pana acum si ce am jucat in acest meci. Suntem obligati, acum, sa castigam partida retur de pe teren propriu, pentru ca doar asa mai ramanem cu sanse reale de calificare", a declarat internationalul Clujului.

Cele mai citite

România a atras investiții străine directe de 6,74 miliarde de euro în 2023, cu mult mai puțin față de un an în urmă

România a atras investiții străine directe (ISD) de 6,74 miliarde de euro în 2023, în scădere semnificativă față de recordul de 10 miliarde de...

Piața apei publice crește: Din ce în ce mai mulți români conectați la sistemele de alimentare

Valul urbanizării aduce apă potabilă prin rețele publice pentru 77% dintre gospodăriile din România Institutul Național de Statistică anunță că populaţia conectată la sistemul public...

Rapid, implicată într-un litigiu la FIFA după transferul lui Boupendza

Rapid București a fost înștiințată oficial de FIFA cu privire la un litigiu legat de transferul atacantului gabonez Aaron Boupendza, Zamalek susține că jucătorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă