14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialGuvernul pedepseste judetele portocalii

Guvernul pedepseste judetele portocalii

– Primariile PNL si PSD au primit sume mult mai mari decat cele conduse de repezentanti ai PD-L.

Primarile din Alba conduse de PNL au dat lovitura la ultima rectificare bugetara realizata de Guvern. Toate cele 25 de administratii locale liberale au primit 11,7 milioane lei, din suma alocata judetului cifrata la 17 milioane lei. Din cele 44 de primarii conduse de membri PD-L au fost trecute pe lista doar 14, cele mai multe in colegiul electoral Cugir – Zlatna unde candideaza presdintele PNL Alba, Teodor Atanasiu.Bani au mai primit si cele sase primarii PSD din judet, precum si o primarie UDMR (Rimetea – 100.00 de lei) si una PNTCD (Ocna-Mures – 400.000 de lei). Cei mai multi bani, 1,4 milioane de lei, s-au dus la bugetul Primariei Cugir, condusa de liberalul Adrian Teban, de aproape trei ori mai multi bani decat au intrat in bugetul municipiului Alba Iulia sau a municipiului Sebes, ambele cu primari PD-L.

 

Nu au fost uitate nici cele sase primarii PSD – Bucium, Ciugud, Ciuruleasa, Cut, Mihalt si Stremt care au primit fiecare cate 290.000 de lei. CJ Alba, care are o conducere PD-L, a primit doar 5 milioane de lei, de cinci ori mai putin decat judetul vecin Hunedoara care este condus de liberali.
Judetul Arad se afla pe locul cinci la virat bani catre bugetul de stat, dar la primit bani de la Guvern, pe penultimul loc. Primarul Gheorghe Falca a facut calcule si a stabilit ca numai pe pomeni electorale Guvernul Tariceanu a dat in acest an peste 500 000 milioane de euro, bani cu care ar fi putut construi 20% din autostrada Nadlac-Bucuresti. Presedintele CJ Arad, Nicolae Iotcu a aratat ca 80% din populatia judetului, oameni platitori de taxe si impozite, au fost pedepsiti de Guvern pentru ca au ales primari PD-L.

Primaria municipiului Petrosani nu a primit nici un leu la rectificarea bugetara din aceste zile. Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi spune ca in aceeasi situatie sunt toate localitatile conduse de primari PD-L, in conditiile in care conducerea CJ Hunedoara, prin care au fost distribuiti banii de la Guvern, este din partea PNL. "La Uricani, unde este primar PSD, s-au primit 11 miliarde de lei, iar al Lupeni s-au alocat 21 de miliarde de lei", a spus Iacob – Ridzi. El a precizat ca nu exista comuna hunedoreana unde sa nu se fi alocat cel putin doua miliarde de lei, dar nu pe proiecte, cum ar fi firesc, ci pe cheltuieli curente si de capital.

BANI
O situatie asemanatoare este si cea a judetului Cluj. La rectificarea bugetara, judetul a primit doar 10 milioane de lei, in timp ce Bacaul si Constanta, care au aproximativ aceeasi populatie, au primit 33, respectiv 32 de milioane de lei. De trei ori mai mult decat Clujul a primit si judetul Arges, desi Clujul a contribuit la bugetul de stat cu 3.000.000.000 de lei, iar Argesul cu doar jumatate din aceasta suma.

Cele mai citite

Pod energetic peste Marea Neagră: Serbia, la un pas de a se conecta la cablul submarin strategic

Serbia interesată de megaproiectul care va lega rețele naționale de energie din Europa cu cele din Caucazul de Sud Proiectul construirii unui cablu energetic submarin...

Ligia Deca: Avem mare nevoie de profesori care să predea știință, tehnologie, inginerie sau matematică

Ministrul Educației a încurajat studenții, la început de an universitar, să urmeze o carieră în sistemul de învățământ Ministrul Educației, Ligia Deca, a fost prezentă...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă