13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportBaroni PSD, sustinatori ai PD-L

Baroni PSD, sustinatori ai PD-L

Pentru democrat-liberali va milita in campania electorala si un cunoscut baron pesedist. Este vorba despre Teodor Nitulescu, fost primar al municipiului Alexandria, fost membru PDSR, PD, PSD, PRM, revenit la PSD, apoi la PC, iar acum la PD-L. Inscrierea lui Nitulescu a fost acceptata de conducerea centrala. Fost presedinte al PSD Teleorman, Nitulescu a avut ieri in fata presei un rar moment de mare sinceritate: "PSD a facut mult rau in Teleorman". "Vreau sa muncesc pentru a fi atinse obiectivele organizatiei judetene a PD-L", a anuntat ieri noua achizitie. Presedintele PD-L Teleorman, Lucian Militaru, este ferm convins ca Nitulescu "va aduce un plus de vigoare" in lupta electorala pentru castigarea alegerilor parlamentare in Teleorman. Fostul baron pesedist a obtinut insa la alegerile locale in batalia pentru recucerirea Primariei Alexandriei doar 14,65% din voturi, plasandu-se abia pe locul patru.

Dosarul complet cu listele de candidati ai PD-L pentru alegerile parlamentare urmeaza sa fie supus votului Biroului Permanent National pe data de 7 octombrie. Democrat-liberalii au stabilit insa deja candidatii pentru principalii adversari. In colegiul social-democratului, Nicolae Vacaroiu, PD-L il trimite in cursa electorala pe medicul Mircea Cinteza. Radu F. Alexandru il va infrunta in sectorul 6 al Capitalei pe liderul PRM, C.V. Tudor. PD-L l-a desemnat pe fostul prefect Nicolae Giugea in colegiul din Dolj, unde candideaza liderul PSD, Mircea Geoana. Premierul Tariceanu se va bate in cursa pentru Parlament cu patronul "Angst", Sorin Minea, in colegiul din Ilfov.

Sub umbrela PD-L si-au gasit un loc la alegerile parlamentare din toamna fostii si actualii parlamentari din alte partide. Fost PNTCD, fost PNL, exclus in 2004, Mihai Porutiu este propunerea PD-L pentru Senat la Targu Mures. Fostul primar din Iernut, ex-pesedistul Vasile Cornea, este alegerea pentru colegiile din zona Sighisoara la Camera Deputatilor. In colegiile din Mures pentru Camera Deputatilor sunt propusi Eugen Crisan, fost PNTCD, fost viceprimar de Targu Mures, si consilierul judetean Teodor Giurgea, ex-PUNR si PNL. Venit de la PDSR, apoi PRM si PC, senatorul Dorel Onaca tinteste obtinerea celui de-al patrulea fotoliu de parlamentar din partea PD-L.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă