16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportLazaroiu, un judecator constitutional neprieten cu CSM

Lazaroiu, un judecator constitutional neprieten cu CSM

Petre Lazaroiu a depus ieri la Palatul Cotroceni juramantul in calitate de judecator al Curtii Constitutionale. El a preluat functia in locul si pe durata mandatului lui Petre Ninosu (pana in anul 2010), ca urmare a decesului acestuia.

Inaintea traditionalului moment al ciocnirii cupelor de sampanie, presedintele Traian Basescu a declarat ca vrea sa creada ca desemnarea lui Petre Lazaroiu ca judecator al Curtii Constitutionale va contribui la consolidarea experientei institutiei cu experinta acestuia de judecator, de avocat si de viata. seful statului i-a urat succes noului judecator, asigurand institutia de tot sprijinul sau pentru a-si indeplini atributiunile, "mai ales intr-un mandat prezidential care a facut ca toate posibilitatile de interpretare a prevederilor constitutionale sa devina o realitate care adesea trebuie reglata de dumneavoastra". Potrivit HotNews, CSM i-a respins in 2003 lui Lazaroiu cererea de intrare in magistratura invocand celebra "mapa profesionala". El a fost insa respins de CSM, fara a mai fi intervievat, intrucat, conform Hotararii nr. 53 din 17 decembrie 2003, nu avea avizul pozitiv (recomandarea) presedintelui Curtii de Conturi.

 

Petre Lazaroiu a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii ca reprezentant al societatii civile, demisionand dupa mai bine de doua saptamani de la data validarii sale. Gestul sau a fost motivat de faptul ca i s-a respins cererea de aprobare a statutului de membru permanent al CSM. El s-a aratat nemultumit de venitul pe care il primeste un membru cu activitate nepermanenta in CSM, precizand ca prefera sa se intoarca la avocatura, unde se castiga mai bine (un membru nepermanent este remunerat cu 25-30 milioane lei vechi, in timp ce unul permanent, asimilat unui judecator la Inalta Curte de Casatie – cu 100 milioane lei vechi).

In perioada 1993-2003, Lazaroiu a fost judecator financiar la Curtea de Conturi, iar din 2004 si pana in prezent este avocat, membru al Baroului Bucuresti si lector la Universitatea "Dimitrie Cantemir", specializat in drept fiscal. El si-a inceput cariera la Combinatul de Articole Tehnice din Cauciuc – Jilava, unde a lucrat ca jurisconsult stagiar in perioada 1979-1980. Intre anii 1980 si 1993 a fost jurisconsult la Intreprinderea Mecanica de Utilaje Chimice Bucuresti.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă