21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialTrei-patru accidente de motocicleta pe zi

Trei-patru accidente de motocicleta pe zi

» Aproape 700 de incidente rutiere s-au produs in Capitala de la inceputul acestui an.

» In jumatate din cazuri, vina a apartinut conducatorilor vehiculelor pe doua roti.

» Neacordarea prioritatii a fost principala cauza care a dus la ranirea participantilor la trafic.

Numarul de accidente de motocicleta din Capitala a crescut cu aproape 200 in primele opt luni ale acestui an fata de perioada similara din 2007. Tot mai multi bucuresteni au inceput sa foloseasca autovehiculele pe doua roti pentru a trece mai usor prin zonele aglomerate, unde masinile merg cu viteza melcului, bara la bara.

O solutie la aglomeratia din trafic o reprezinta motocicletele, motoscuterele si mopedele. Pe masura ce tot mai multi bucuresteni au ales acest tip de mjloc de transport, a crescut si numarul de accidente in care sunt implicate vehiculele pe doua roti. Astfel, in fiecare zi se produc cate trei sau patru accidente in care sunt implicati motociclisti. Fata de anul trecut, numarul ranitilor aproape s-a dublat.

Statistici negre
De la inceputul acestui an, s-au produs aproape 700 de accidente in care au fost implicati conducatorii de motociclete, motoscutere sau mopede, cu aproape 50% mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut. Numarul de morti a scazut de la 17 la 10, in schimb, cel al ranitilor grav a crescut de la 105 la 185. La acestia se adauga aproape 600 de raniti usor, cu 147 mai multi decat in 2007.

Vinovatii
In mai putin de jumatate din cele 697 de accidente rutiere in care au fost implicati motociclisti, vinovatia le-a apartinut acestora. Principalele cauze care au dus la producerea incidentelor in trafic au fost: neacordarea prioritatii de trecere, neasigurarea la schimbarea directiei de mers, nepastrarea unei distante corespunzatoare si viteza neredusa in situatiile prevazute de lege. Multe persoane s-au ranit dupa ce au condus cu viteza excesiva si s-au lovit de diferite obstacole ori au cazut.

Dintre categoriile de vehicule pe doua roti implicate in accidente, pe primul loc se afla mopedele, cu 334 de accidente, urmate de motociclete si motoscutere. "Analiza evenimentelor rutiere ale caror victime au fost conducatorii de autovehicule pe doua roti releva ca cele mai multe dintre ele s-au produs din cauza vitezei excesive sau atunci cand, circuland cu viteza mare, motociclistii au fost acrosati de autoturisme ale caror conducatori nu s-au asigurat la schimbarea directiei de mers", au declarat reprezentantii Brigazii de Politie Rutiera.

» Pentru motociclisti
Politistii le-au adresat mai multe recomandari motociclistilor pentru a evita accidentele. Astfel, acestia au fost sfatuiti sa evite accelerarile excesive si sa nu conduca cu viteza mai mare decat limita legala, sa foloseasca permanent luminile de intalnire si sa poarte casti de protectie omologate. De asemenea, motociclistii trebuie sa se asigure ca dispun de spatiu de franare suficient si sa pastreze contactul ambelor roti cu suprafata carosabilului pe tot timpul deplasarii.

Cele mai citite

Sarea recristalizată din România care provine dintr-un zăcământ vechi de 2 milioane de lei

Sarea recristalizată vândută de compania de stat Salrom provine dinte-un depozit vechi de 2 milioane de ani, a transmis Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: „Știați...

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidențiale. Doi candidați au fost respinși

Până în prezent, pentru alegerile prezidențiale din 2024 din România, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...

TRAGEDIE: O tânără de 27 de ani și părinții ei au fost găsiți morți într-un apartament din Bistrița

O tânără și părinții ei au fost găsiți morți, sâmbătă seară, în apartamentul lor din Bistrița, în urma unui apel la 112 care anunța...
Ultima oră
Pe aceeași temă