16.3 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialSute de galateni dusi in Italia si Spania pentru jaf si prostitutie

Sute de galateni dusi in Italia si Spania pentru jaf si prostitutie

» Mirajul muncii in strainatate i-a adus pe sute de galateni saraci in plasa retelelor de trafic de carne vie.

» O astfel de retea a castigat 1,5 milioane euro din exploatarea a 60 de prostituate, alta sute de mii din exploatarea a zeci de "hoti de ocazie".

Infractiunile care au determinat reactiile dure ale opiniei publice din Italia impotriva rezidentilor romani au fost transformate in "industrie" de o grupare infractionala care a exportat zeci de galateni saraci in Peninsula, obligandu-i sa fure si sa talhareasca. Cei sase membri ai retelei, cinci din Galati si unul din Neamt, speculau atractia romanilor pentru munca in strainatate si faptul ca multi erau atat de saraci incat nu aveau bani ca sa poata pleca, le promiteau locuri de munca in constructii si bani de drum, dar in Italia schimbau termenii intelegerii, punandu-i sa jefuiasca. "Cei cinci galateni racolau barbati din familiile sarace din satele judetului si le promiteau o slujba buna in Italia. Odata ajunsi acolo, ii obligau sa fure pentru a le plati banii cheltuiti cu scoaterea lor din tara.

 

Barbatul din Neamt asigura transportul victimelor si al bunurilor pe care acestea erau obligate sa le fure", a declarat comisarul-sef Didel Badarau, seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Galati. In iulie, cei sase au intrat in atentia politistilor de frontiera galateni care, impreuna cu  luptatorii DPIR Neamt, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au realizat patru descinderi concomitente, fiind puse in executare sase mandate de aducere.

Un adevarat arsenal
De la domiciliile celor sase a fost ridicat un depozit de arme si lucruri furate si nevalorificate inca: un pistol Bruni Mod 85, 24 de cartuse 8 mm, o salupa cu motor, un Opel Zafira, o arbaleta, 15 satare, sabii, toporisti si cutite, cinci motoscutere, zeci de drujbe si flexuri, toate in valoare de peste 100.000 euro. Toti 6 au fost prezentati Tribunalului Galati, dar instanta a dispus arestarea preventiva numai pentru doi dintre ei. Deocamdata sunt in evidentele politistilor sapte galateni care au devenit "hoti de ocazie", dar numarul victimelor este cu mult mai mare, de cateva zeci. Exploatarea barbatilor dornici de munca in strainatate este o noutate, pentru ca in ultimii ani politistii de la "Crima Organizata" din cadrul IPJ Galati s-au confruntat cu activitatea unor puternice retele de prostitutie, care "exportau" tinere carora li se promiteau slujbe de menajere sau barmanite.

 

Dupa ce in septembrie 2002 a fost anihilata reteaua de prostitutie a lui Marcel Nicolau, zis "Chiaburu", iar in octombrie 2003 reteaua condusa de transexuala Lenuta Mihai, zisa "Marius", marea captura a politistilor de la CZCCOA a fost reteaua lui stefan Lazar, zis "Bidica". Reteaua formata din sapte membri a reusit ca din exploatarea sexuala in Italia si Spania a peste 60 de fete recrutate din Galati, Braila, Vaslui si Bucuresti, dintre care 15 minore, sa obtina 1,5 milioane de euro, bani investiti in imobile, masini de lux, bijuterii si SRL-uri. In ancheta au fost puse sub sechestru 20 de apartamente si au fost confiscate 2 kg de bijuterii din aur.

 

In Spania, fetele lucrau in cluburi, Clubul "Mirador" din Madrid, Clubul "Rosu" din San Fernando de Henares, Clubul "Afrodita" din Vigo, Clubul "La Fuente" din La Coruna si Clubul "Riviera" din Barcelona. Cele trimise in Italia lucrau "la strada", la Torino, Verona si Genova. Tariful era de 30 de euro pentru sexul in masina si 100 euro pentru partida de sex la camera. Asa au adunat proxenetii 1,5 milioane de euro. Pentru capturarea retelei, politistii galateni care au lucrat in Spania, sub acoperire, au colaborat cu politisti spanioli si un procuror, care au efectuat o ancheta paralela.

Cele mai citite

Ucraina primește de la SUA un nou pachet de ajutor militar în valoare de 375 milioane de dolari

SUA vor trimite Ucrainei un număr neprecizat de bombe cu dispersie cu rază medie de acțiune și o serie de rachete, artilerie și vehicule...

Proiect: Valoarea tichetelor de creșă ar putea crește începând cu octombrie 2024

Ministerul Muncii a lansat recent în dezbatere publică un proiect de act normativ care prevede majorarea valorii tichetelor de creșă începând din luna octombrie...

A rămas împotmolit cu mașina în noroi, după ce a fost urmărit de poliție

Un bărbat în vârstă de 30 de ani fără permis de conducere care a condus o autoutilitară înmatriculată în Franţa, care nu avea asigurare...
Ultima oră
Pe aceeași temă