10.3 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSpecialDin nou scaderi

Din nou scaderi

Inca o sedinta rosie la Bursa de Valori Bucuresti, si din nou, cele mai afectate de scaderi au fost societatile de investitii financiare.
Emitentii au inregistrat scaderi mai ample in primele doua ore de tranzactionare, dupa care cumparatorii au inceput usor sa isi faca simtita prezenta in piata. O mare parte din aceste reveniri a fost anulata de ordinele mai mari de vanzare din ultimul sfert de ora al sedintei, inainte de algoritmul de fixing. In urma acestei operatiuni SIF-urile au inregistrat scaderi, iar ultima cotatie a indicelui BET-FI arata o depreciere de aproape 2,6 procente.

Se pastreaza si lichiditatea redusa, astfel ca pe parcursul sedintei de ieri s-au efectuat tranzactii in valoare totala de 7,4 milioane euro, din care aproape 0,5 milioane euro pe segmentul Rasdaq. In topul celor mai tranzactionate actiuni s-au aflat ieri BRD – Groupe Societe Generale si, ca de obicei, societatile de investitii financiare.

In aceasta saptamana se observa o crestere a volumului de tranzactionare atat pentru BRD Groupe Societe Generale cat si pentru societatile de investitii financiare. Schimbarile nu sunt spectaculoase, in sensul ca volumele sunt inca sub mediile cu care ne obisnuisera acesti emitenti in anii trecuti, insa vizibil mai mari decat in ultima perioada.

La finalul zilei toti cei sase indici afisau scaderi de peste 1%, cu exceptia ROTX, care a coborat cu 0,97 procente la cotatia de 13.286 puncte. BET-NG a pierdut ieri 1%, BET-C si BET aproximativ 1,1% iar BET-XT a coborat cu putin peste 1,5%.
Petrom a variat destul de puternic in ultimele doua zile, iar ieri a continuat scaderea, revenind in apropierea nivelului de luni. Cursul actiunilor SNP a oscilat mai puternic in deschidere, mai exact in primele minute de tranzactionare, dupa care pretul s-a stabilizat pana la inchidere intr-un culoar ingust in apropierea nivelului de 0,4400 lei.

Broker Cluj continua sa se deprecieze, punctand ieri una dintre cele mai slabe evolutii de la Bursa de Valori Bucuresti. si in cazul acestui emitent scaderile s-au accentuat in primele doua ore, fiind urmate de o stabilizare a pretului cu putin deasupra minimului sedintei. Volumul de tranzactionare a crescut vizibil in ultimele sedinte, inclusiv ieri, cand investitorii au schimbat in piata aproximativ 1,1 milioane actiuni BRK, acesta fiind cel mai mare volum inregistrat de emitent in luna august.

Cele mai citite

Bătălie pe fonduri din PNRR: Cine sunt câștigătorii cursei de 400 milioane de euro

Peste 40 de fonduri de investiții au aplicat, iar 11 au fost selectate Bugetul total din PNRR alocat fondurilor de investiţii este de 400 milioane...

Hamas va fi condus temporar de un comitet aflat în Qatar

Hamas, al cărui lider Yahya Sinwar a fost ucis de armata israeliană, va fi condus temporar de un comitet cu sediul în Qatar, înainte...

Percheziții DNA la funcționari din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Ilfov

Procurorii anticorupţie fac percheziţii, marţi, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu într-un dosar în care se investighează infracţiuni săvârşite în perioada 2023...
Ultima oră
Pe aceeași temă