5.4 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialDeprecieri ample

Deprecieri ample

Din nou culoarea predominanta pe Bursa de Valori de la Bucuresti a fost cea rosie. Aproape toti indicii au avut deprecieri ample, de peste doua procente. Cum era de asteptat, dupa scaderile accentuate din ultimele doua sedinte, societatile de investitii financiare au incercat o usoara revenire, insa la inchidere afisau o cotatie apropiata de cea din sedinta anterioara.

Intre cele cinci societati de investitii financiare, pe primul loc in topul scaderilor s-a situat si in sedinta de miercuri SIF5 Oltenia, cu deprecieri de aproximativ 3 procente. Celelalte SIF-uri au avut evolutii ascendente, iar SIF3 Transilvania a ramas la acelasi pret ca la finalul sedintei anterioare.
Emitentii care au surprins marti piata prin cresterile neasteptate din ultimele minute au inregistrat ieri corectii semnificative. Printre acestia se afla si Petrom, care a urcat ieri cu 10 procente in urma operatiunii de fixing, dar care a pierdut miercuri mare parte din aceasta apreciere. La nivelul minimului, scaderile pentru acest emitent treceau usor de 9%.

Rompetrol Rafinare Constanta a evoluat tot descendent, insa in cazul acestui emitent se remarca volumul de tranzactionare foarte mic. Investitorii au tranzactionat in sedinta de ieri mai putin de 2 milioane actiuni.
In sectorul bancar, Banca Comerciala Carpatica a deschis la cursul de 0,2030 lei/actiune, usor peste nivelul de referinta anterior, insa dupa primele tranzactii pretul a inceput sa scada. La finalul primei ore de tranzactionare, cursul BCC trecuse deja in teritoriul negativ, evoluand in apropierea minimelor pana la inchidere. Ultimul pret al zilei a fost de 0,1990 lei, cu 0,5 procente sub nivelul de referinta. si BRD Group Societe Generale a avut o evolutie descendenta, cu variatii de pret mai ample. La finalul zilei afisa pretul de 17 lei, cu 2,8% sub nivelul de inchidere anterior.

Lichiditatea de la Bursa de Valori Bucuresti este in continuare redusa. Tranzactiile efectuate astazi au totalizat 6 milioane euro, din care actiuni in valoare de aproape un milion euro s-au schimbat in segmentul Rasdaq.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă