16.3 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialA inceput Operatiunea "Banda 1"

A inceput Operatiunea „Banda 1”

» La Galati, a fost infiintata, in premiera, Politia Rutiera Comunitara, care va aplica amenzi si va ridica masinile parcate ilegal.

De ieri, galatenii care isi parcheaza autoturismele neregulamentar, pe banda 1, in zonele unde oprirea si stationarea sunt interzise, cei care si-au abandonat masinile vechi in parcarea din fata blocului sau cei care isi parcheaza pe trotuar autoturismele scoase la vanzare, vor trebui sa plateasca bani grei pe amenzi pentru recuperarea autoturismelor ridicate. "Sistemul" va functiona prin colaborarea dintre Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Galati si Politia Comunitara Galati, in cadrul careia a fost infiintat un compartiment de Politie Rutiera. "La Galati parcul auto a crescut foarte mult, ca in intreaga tara, posesorii de permise auto s-au inmultit. Politia Comunitara ne acorda un sprijin enorm.

 

Din acest punct de vedere, majoritatea contraventiilor statice, reprezentand parcari, stationari, opriri neregulamentare, sunt printr-o hotarare a consiliului local in competenta lor si au tot dreptul sa constate contraventii si sa aplice sanctiuni", ne-a declarat comisarul sef Fanel Arama, seful IJP Galati. Conform sefului Politiei Comunitare Galati, Cristian Gasca, noua Politie Rutiera Comunitara va incepe eliminarea de pe trotuarele de la "Inelul de Rocada" a autoturismelor expuse pentru vanzare, urmand ca proprietarilor care nu se conformeaza somatiilor sa le fie ridicate masinile: "Desfasuram activitati pentru sanctionarea abaterilor statice pentru parcari, opriri.

Pentru inceput, politistii comunitari coordonati de colegii de la  Politia Rutiera desfasoara activitati in municipiul Galati, prioritar in intersectia din strada Domneasca cu strada Garii, strada Brailei intre Constructorilor si Cosbuc si zona Inelului de Rocada". Initiativa este salutara, pentru ca in zonele centrale ale Galatiului traficul este ingreunat de autoturismele parcate neregulamentar pe banda 1, iar in unele zone de pe strada Brailei, la "A-uri" si in zona "Bancilor", chiar si pe o parte din banda 2.

 

Principala vina pentru aceasta situatie o are Primaria Galati, care nu a infiintat suficiente locuri de parcare in zonele cu trafic intens si a avizat construirea de noi sedii de institutii si centre comerciale fara a pune conditia infiintarii locurilor de parcare. In Galati exista 65.000 de autoturisme, iar Administratia Domeniului Public are in grija numai 2.500 de locuri de parcare!? Pentru eliminarea strangularii traficului din zona blocurilor A, de pe strada Brailei, primarul Dumitru Nicolae avea la dispozitie suficient spatiu pentru infiintarea de parcari in spatele acestor blocuri, dar spatiul respectiv a ramas un maidan plin de gunoaie si de praf.

Apoi, desi in 2003 Consiliul Municipal a aprobat o hotarare referitoare la infiintarea unei parcari etajate in spatele Palatului de Justitie, primarul Dumitru Nicolae a refuzat sa demareze construirea acelei parcari de teama ca ar putea pierde simpatiile electorale ale proprietarilor de garaje din zona, carora ar fi trebuit sa le demoleze acareturile, folosite mai mult ca pivnite.

Cele mai citite

Ucraina primește de la SUA un nou pachet de ajutor militar în valoare de 375 milioane de dolari

SUA vor trimite Ucrainei un număr neprecizat de bombe cu dispersie cu rază medie de acțiune și o serie de rachete, artilerie și vehicule...

ROBOR la 3 luni staționează la 5,55%, menținându-se la acest nivel din 3 septembrie

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate de populație înainte de mai 2019, precum și pentru...

Percheziții în București și în trei județe într-un dosar privind infracțiuni economice

Procurorii anticorupţie efectuează, în această dimineață,, percheziţii în Bucureşti şi în alte trei judeţe într-un dosar privind infracţiuni economice. Potrivit unui comunicat DNA, sunt efectuate...
Ultima oră
Pe aceeași temă