20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialSansa reabilitarii pentru Gloria Bistrita

Sansa reabilitarii pentru Gloria Bistrita

– Ardelenii vor juca, astazi, cu Universitatea Craiova, iar elevii lui Ioan Ovidiu Sabau trebuie sa faca uitat esecul umilitor cu Rapid.

Etapa a doua a noului sezon fotbalistic va debuta astazi, de la ora 18:00, cu meciul Gloria Bistrita-Universitatea Craiova. Partida pare a fi mai importanta pentru elevii antrenati de Ioan Ovidiu Sabau decat pentru olteni, din cel putin doua motive. In primul rand, acestia le sunt datori atat antrenorului cat si oficialilor cu o evolutie aproape de perfectiune, care sa arate ca esecul cu Rapid Bucuresti, 0-3, din prima etapa, a fost doar un accident. Se stie ca, in acest sezon, conducerea bistritenilor a "instaurat" ca obiectiv un loc in prima jumatate a clasamentului, dupa ce anul trecut Gloria a fost la un pas de Liga a II-a.

In al doilea rand, "vampirii" vor evolua pentru prima data in acest an pe stadionul lor, complet renovat si dotat cu instalatie de nocturna, iar o victorie ar fi cadoul cel mai potrivit pentru suporterii alb-albastrilor. "Va fi un meci foarte greu, insa suntem obligati sa castigam. Universitatea are o echipa destul de talentata, tanara, insa noi stam mai bine la capitolul experienta si nu avem alta varianta decat victoria. Venim dupa o infrangere umilitoare si speram mai mult de la meciul cu Craiova.

 

Trebuie sa obtinem toate punctele pentru ca ne asteapta un program infernal in continuare, cu Vaslui, CFR Cluj si Dinamo in urmatoarele etape", a declarat Madalin Ciuca, fostul fundas al Craiovei care joaca, insa, acum, pentru Gloria Bistrita. Echipa lui Sabau este laudata si de fosta glorie din Banie, Ilie Balaci, acum manager general la formatia craioveana, care spune ca bistritenii stiu sa se mobilizeze exemplar pe teren propriu. "Va fi un meci foarte dificil si nu putem spune ca exista clar o favorita in aceasta partida. Bistrita are un antrenor aflat intre primii trei ai tarii din punct de vedere valoric, care stie sa-si aseze jucatorii bine in teren si cred ca au avut multa nesansa cu Rapidul. Trebuie sa fim atenti pentru ca ne pot surprinde usor", a spus Balaci.

REVEDERE
Cu prilejul meciului de astazi, portarul Craiovei, Mircea Bornescu si mijlocasul Bistritei, Cristian Coroian, se vor revedea, pe acelasi teren, dupa episodul petrecut in campionatul trecut. Atunci, in meciul din etapa a X-a, la o disputa pentru minge in centru careului oltean, Bornescu i-a rupt patru coaste bistriteanului, care a ajuns imediat la spital. Dupa acea intamplare, portarul a fost suspendat de catre Comisia de Disciplina, insa Comisia de Apel a revenit si a anulat-o.

Cele mai citite

Ai putea ucide UE, spune Franța. Ba nu ai putea, răspunde Germania

Macron și Scholz se înfruntă din nou, pentru a contracara America protecționistă și puterea chineză Emmanuel Macron și Olaf Scholz conduc cele mai mari două...

Israelul va da un „răspuns pe măsură” Iranului după atacul cu rachete

Israelul "pregăteşte un răspuns" după atacul cu rachete lansat marţi asupra teritoriului său de Iran, a anunţat sâmbătă un responsabil militar israelian, în timp...

Incendiu la Întreprinderea de Rulmenţi Bârlad

Pompieri militari intervin, sâmbătă, la un incendiu izbucnit într-o hală de producţie a Întreprinderii de Rulmenţi Bârlad, afectat fiind acoperişul imobilului pe o suprafaţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă