16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialRazboiul Sandu - Becali, relansat

Razboiul Sandu – Becali, relansat

Scandalul din cazul "Valiza" este departe de a se fi sfarsit o data cu decizia Curtii de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a Federatiei Romane de Fotbal (FRF) de a retrage pedepsele dictate impotriva echipei Steaua si a lui Gigi Becali de comisiile de Disciplina si de Apel. Mircea Sandu vrea ca aceia care au gresit sa plateasca.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, suparat de acuzatiile lansate de investitorul Stelei la adresa sa, a cerut suspendarea sedintei Comitetului Executiv al FRF, programata in weekendul trecut, pana la clarificarea situatiei. "Daca am facut interventii (n.r. – Gigi Becali a declarat public ca Mircea Sandu ar fi influentat deciziile dictate de comisiile de Disciplina si de Apel), voi solicita Comitetului Executiv masuri impotriva mea. Daca nu, voi solicita Comitetului masuri impotriva celor care acuza", a spus Mircea Sandu. "Vom constitui o comisie de ancheta, alcatuita din mine, Dumitru Dragomir, Adalbert Kassai si Patritiu Abrudan, care sa analizeze impreuna cu presedintii de la Disciplina, Apel si CAF si cu domnul Becali, pentru a vedea daca presedintele FRF a avut ingerinte. Pe 21 iulie, aceasta comisie va inainta raportul catre Comitetul Executiv, care va decide. Am vrut sa comandam si o casa de avocatura pentru a analiza acest caz, dar Comitetul Executiv a decis sa-i imputerniceasca pe Constantin Anghelache si Dumitru Costin, ca sa analizeze acest caz, pentru a vedea cine a gresit, pentru ca, fiind decizii diferite, cineva a gresit", a precizat "Nasul".

"Creier de maimuta in corp de miliardar"
Presedintele Comisiei de Disciplina a FRF, Marin Daniel Cernat, acuzat de finantatorul Gigi Becali ca este la comanda presedintelui FRF Mircea Sandu, a declarat ca oficialul federatiei nu i-a spus niciodata sa faca ceva impotriva regulamentului sportiv. "In doi ani, Mircea Sandu nu mi-a spus niciodata sa fac ceva impotriva regulamentului sportiv si nu a influentat in nici un fel deciziile Comisiei de Disciplina. Ar fi bine ca domnul Becali sa inteleaga ca membrii comisiei nu au nimic cu el sau cu clubul Steaua. El a incalcat regulamentul si stie asta, si ar fi bine sa nu dea dovada in continuare de creier de maimuta in corp de miliardar. Nu e nevoie sa ceara schimbarea comisiilor, pentru ca demisia mea de onoare sta la dispozitia conducatorilor FRF in orice moment", a spus Cernat.
» Indiferent de rezultatul anchetei comandate de Mircea Sandu, decizia CAF nu se va schimba. "Cazul este incheiat, dar trebuie sa ne lamurim daca eu am intervenit si cine a gresit. Vom sesiza, poate, Comisia de Disciplina daca se dovedeste ca Gigi Becali a gresit. Daca ajungem sa credem ca schimbam asa oamenii din functii (n.r. – aluzie la declaratia lui Gigi Becali potrivit careia, dupa expirarea suspendarii sale de sase luni va cere organizarea unei Adunari Generale in care sa fie schimbat Mircea Sandu)…", a spus Mircea Sandu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă