21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialActorii constanteni, aplaudati in sate si inchisori

Actorii constanteni, aplaudati in sate si inchisori

» Teatrul iese din spatiul in care s-a consacrat.

»  Stagiunea estivala a debutat cu succes.

Manifestarile culturale organizate de teatrul constantean vor depasi, in aceasta vara, limitele impuse de sala de spectacole. Astfel, conducerea institutiei a anuntat ca multe din piesele care sunt montate aici vor ajunge, cel putin la nivelul judetului Constanta, in toate caminele culturale sau spatiile care pot permine desfasurarea unor astfel de reprezentatii. "Teatrul de Stat vrea sa iasa din spatiul in care s-a consacrat. Comunele din judet pot gazdui o piesa de teatru in conditii foarte bune", a declarat Virgil Iosif, directorul general al Teatrului de Stat Constanta. Doua dintre piesele de teatru ce au avut succes inca de la prima reprezentatie se vor deplasa in judet. De asemenea, stagiunea estivala se dovedeste a avea un adevarat succes. "Spectacolul «Luna de miere» a fost pus in scena la Mangalia dupa o pauza teatrala de cinci-sase ani.

 

Dupa o luna de la montare, publicul de acolo a solicitat ca piesa de teatru sa se intoarca intr-o noua reprezentatie", sustine Virgil Iosif. Mai mult decat atat, penitenciarul de la Poarta Alba le-a solicitat actorilor constanteni sa sustina o serie de spectacole in cadrul inchisorii. Pentru o mai buna reintegrare in societate la momentul eliberarii, conducerea inchisorii a considerat adecvat ca povestile cu incarcatura psihologica, piesele de constiinta isi pot pune amprenta la nivel comportamental. Spectacolul care deja s-a montat la Poarta Alba este "Pana de automobil". 

Liviu Manolache, regizorul-actor, cel care a adus "Gin Rummy" in Constanta, a afirmat ca publicul trebuie adus la un punct de interes extrem de ridicat indiferent de locatie sau categoria de oameni pe care ii ai in fata, altfel exista riscul sa se plictiseasca. "Menirea noastra este sa jucam oriunde se poate. In activitatea mea profesionala s-a intamplat sa prestez in locuri mai putin formale", a declarat Liviu Manolache. Printre planurile de viitor ale Teatrului de Stat se numara un teatru-dans in aer liber, un spectacol care ilustreaza legenda cavalerilor de la masa rotunda. Reprezentatia va avea loc pe 9 iulie, de la ora 21:00.

»  Conducerea penitenciarului de la Poarta Alba le-a solicitat actorilor constanteni sa sustina o serie de spectacole in cadrul inchisorii.

» Directorul Teatrului de Stat a anuntat ca multe dintre piesele care sunt montate aici vor ajunge pe scenele din intreg judetul.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă