11.4 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSpecialB estfest e in toi

B estfest e in toi

» B’estfest continua in seara aceasta cu un program punk-rock cu Kaiser Chiefs, Manic Street Preachers si Nouvelle Vague.
» In afara concertelor de pe cele trei scene, spectatorii se pot distra cu saruturi, jocuri si petrecere in liniste si pot obtine autografe de la artisti.

Spectatorii de la b'estfest se pot intalni cu artistii preferati pentru autografe, se pot opri la Cabina saruturilor pentru a fi pupati de o profesionista, pot mixa sau pot aparea in scene de film memorabile, iar in zona de Silent Disco isi aleg muzica pe care sa danseze.
In cadrul festivalului exista o zona special amenajata, U Meet The Stars, unde artistii B'Estfest stau de vorba cu fanii si semneaza postere, CD-uri sau tricouri.
Intre doua concerte, spectatorii pot vedea in cadrul Balciului digital (Digital Funfair) combinatia dintre muzica dance sau jocurile video si elementele banale ale realitatii inconjuratoare. Cei interesati de activitatea de DJ pot invata singuri sa mixeze multumita unui program simplu, special creat pentru incepatori.

Sectiunea de Video Karaoke ofera doritorilor posibilitatea de a aparea in scene de film memorabile alaturi de actorii preferati sau de a arunca diferite obiecte in imaginile celor care ii enerveaza.
La Cabina saruturilor, in fiecare zi de festival, Dolly, o profesionista in materie, ii asteapta pe spectatori la micul ei butic, punandu-le la dispozitie o gama larga de pupici din care acestia pot sa aleaga.
Dubita urlatoare (Screaming Van) este pentru a doua oara la Bucuresti, dupa ce anul trecut a facut ravagii, cu misiunea declarata de a inregistra cat mai multe tipete.
si Silent Disco, renumita petrecere "in liniste", unde muzica poate fi ascultata doar de cei care poarta casti audio wireless, a revenit anul acesta la B'Estfest. Publicul poate alege ce vrea sa asculte, dintre dance, disco, pop, salsa sau electro, pe canalele de emisie ale celor doi DJ Silent Disco, Steven Guts si DJ OD. De asemenea, in fiecare seara, dupa ora 23.30, la pupitru sunt invitati cativa dintre cei mai buni DJ ai Olandei: Mark Norman, Cor Fijneman si Lemon8.

Maine, in ultima seara din acest weekend a festivalului, canadiana Nelly Furtado, care concerteaza de la ora 22.00, este cap de afis; in paralel, de la 21.45, canta francezul Manu Chao. Nelly Furtado nu vrea sa vada in meniu carne de porc, in schimb a cerut pentru cina ei si a staff-ului diverse feluri de mancare din carne de pui, curcan si peste. De asemenea, Nelly a solicitat ca inainte de concert sa aiba pregatite in cabina alune, lapte, miere si suc de mure si a cerut tacamuri din argint si farfurii de portelan. Manu Chao si-a exprimat dorinta de a incerca bucataria traditionala si tuica romaneasca de pere. De asemenea, artistul a solicitat multe fructe, atat proaspete, cat si confiate, peste afumat, usturoi, ghimbir si prajituri. In programul serii de maine figureaza de asemenea Stereophonics, Kraak & Smaak, The Last Supper, Roisin Murphy, Sunrise Avenue.

Anul acesta B'Estfest a crescut atat ca suprafata, cu inca 10.000 de metri patrati, cat si ca durata, cu inca o zi, dedicata rockerilor – B'Estfest Aftershock, pe 11 iulie. Pentru cele patru zile de festival sunt necesare 20 de zile de amenajare si dezafectare, 800 de nopti la hotel, 50 de limuzine si 10 microbuze, 750 de persoane in echipa tehnica, iar pentru cele 48 de ore de muzica lucreaza 250 de muzicieni si 350 de persoane din staff-ul artistilor. Bugetul editiei din acest an se ridica la aproximativ 3.000.000 de euro, cu 30% mai mare fata de cel de anul trecut, doua treimi fiind alocate cheltuielilor legate de artisti.

Cele mai citite

Acord între România și Serbia pentru înființarea unor institute culturale

Executivul a aprobat, miercuri, prin memorandum, începerea negocierilor pentru un acord între Guvernul de la Bucureşti şi cel de la Belgrad în vederea înfiinţării...

Fiica omului de afaceri arădean ucis în urmă cu peste trei ani într-un atentat cu bombă și alți doi complici au fost reținuți

Laura Crișan, fiica omului de afaceri arădean Ioan Crişan, care a fost ucis cu peste trei ani în urmă după ce maşina în care...

Percheziţii în urma unui conflict în care şapte persoane care au agresat cu arme albe doi bărbaţi 

Polițiștii din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente din Capitală au desfășurat, în această dimineață, 16 percheziții în legătură cu un conflict violent care a...
Ultima oră
Pe aceeași temă