15.6 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialRanit mortal in timp ce fura fier vechi

Ranit mortal in timp ce fura fier vechi

» Furtul de fier vechi din combinatul galatean este o "meserie" periculoasa.

» Politistii au reusit sa afle identitatea celui care a telefonat la 112 si toate detaliile incidentului.

Politistii de la serviciul Investigare Fraude din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Galati au reusit ca in mai putin de 24 de ore sa clarifice detaliile unui caz anuntat la Apelul Unic de Urgenta 112, ce parea o crima, dar in care a fost vorba de fapt de ranirea grava a unui tanar care se afla la furat fier vechi de la combinatul ArcelorMittal.
Tanarul fusese gasit, mai mult mort decat viu, la marginea soselei Galati-Smardan si din primele cercetari parea sa fie o crima comisa cu sange rece. Cel care anuntase Politia si SMURD la 112 spusese ca este prieten cu tanarul ranit, dar si-a dat o identitate falsa.

Conform purtatorului de cuvant al Spitalului Clinic de Urgenta Galati, dr. Mihai Bucatanschi, tanarul avea traumatisme cranio-cerebrale grave si, desi a fost operat de urgenta, a murit din pricina hemoragiei masive cauzate de loviturile primite la nivelul capului. Politistii au reusit sa afle identitatea celui care a telefonat la 112 si toate detaliile incidentului. Tanarul de 17 ani impreuna cu alti patru cunoscuti din comuna Smardan venisera la furat bucati de sina de cale ferata de la Baza de Fier Vechi nr.1 de la combinatul ArcelorMittal Galati.
Cei cinci au descins in zona cu un autovehicul cu remorca si au pus ochii pe o bucata de sina de aproximativ 300 de kilograme. Cei patru sunt cercetati in stare de libertate pentru comiterea infractiunii de tentativa de furt calificat.

  

Declaratii

"In momentul cand au incercat ridicarea si transportarea uneia dintre sine, C. Marian s-a impiedicat, s-a dezechilibrat si a cazut, lovindu-se cu capul atat de sina drumului uzinal, cat si de cea pe care intentionau sa o sustraga. Speriati de cele intamplate, tovarasii victimei au incercat sa ascunda adevarul, sesizand politiei ca au gasit trupul abandonat al acesteia, dar nu cunosc identitatea ei sau imprejurarile in care aceasta a ajuns acolo. Ceilalti 4 participanti la actiunea de sustragere a de material feros sunt L. Dan Aurelian, de 22 ani, M. Vasile, de 31 ani, R. Dumitru Daniel, de 20 ani, toti trei cu antecedente penale, si L. Marius, de 19 ani, toti din comuna Smardan", a declarat purtatoarea de cuvant a IJP Galati, inspector principal Cristina Tatulici.

Cele mai citite

Rareș Bogdan îl acuză pe Ciolacu că minte

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a lansat un nou atac la adresa lui Marcel Ciolacu pe care îl acuză că minte. Mai mult, liberalul avertizează...

Ucraina primește de la SUA un nou pachet de ajutor militar în valoare de 375 milioane de dolari

SUA vor trimite Ucrainei un număr neprecizat de bombe cu dispersie cu rază medie de acțiune și o serie de rachete, artilerie și vehicule...

Rareș Bogdan îl acuză pe Ciolacu că minte

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a lansat un nou atac la adresa lui Marcel Ciolacu pe care îl acuză că minte. Mai mult, liberalul avertizează...
Ultima oră
Pe aceeași temă