17.6 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialPoliticieni in razboi cu jurnalistii

Politicieni in razboi cu jurnalistii

» Presa este "inamicul public nr. 1" pentru politicienii din Galati.

» Atat Dumitru Nicolae – PSD, cat si invinsul sau, Andrei Lisinschi -PD-L, isi justifica infrangerile prin lipsa de impartialitate a presei.

Alegerile locale au demonstrat o data in plus ca, cel putin la Galati, politicienii nu sunt in stare sa isi asume esecurile ori victoriile fragile, acuzand in primul rand presa, pentru ca nu a scos lumea la vot si pentru ca in campania electorala nu i-a facut zob pe contracandidati. Acest tip de atitudine ii caracterizeaza deopotriva pe invingatori si invinsi. Castigatorul mandatului de primar al Galatiului, Dumitru Nicolae (PSD), posesorul uzufructului unei victorii ce este de fapt o infrangere, pentru ca a fost votat de numai 22% din alegatorii galateni, si-a inceput discursul de invingator al turului 2 cu o fraza care spune totul despre aceste frustrari: "In primul rand vreau sa multumesc tuturor galatenilor care m-au votat, care au avut incredere in mine si care n-au citit ultimele doua numere din ziarele din Galati".

 

Logic, apare intrebarea ce or fi scris jurnalistii din Galati impotriva sa, din moment ce invingatorul Nicolae le multumeste celor care l-au votat pentru ca "n-au citit ultimele doua numere din ziarele din Galati". Daca am lua de buna afirmatia lui Nicolae, s-ar intelege ca ziarele, jurnalistii din Galati, au luptat impotriva sa, au facut jocurile adversarilor. Acuzatiile cu care Dumitru Nicolae se napusteste asupra "inamicului public nr. 1", presa locala, sunt lipsite de temei, pentru ca, de fapt, el se refera la materialele de publicitate electorala prin care echipa contracandidatului de la PD-L l-a acuzat de falimentarea Sidexului prin "firmele-capusa", in perioada in care a condus combinatul ca reprezentant al Siderman, dar si pentru ca in calitatea sa de piesa de baza al Siderman este asociat la Laminate SA Bucuresti cu Fahti Taher si stefan Marginean. Logic, ar fi trebuit ca in discursul sau Dumitru Nicolae sa le multumeasca celor care nu au luat in seama atacurile PD-L impotriva sa.

 

A preferat sa acuze presa ca nu-i este partizana, desi ziarele nu au facut altceva decat sa publice, pe baza de contract, materialele electorale ale PD-L, asa cum le-a publicat si pe cele ale PSD. O atitudine similara si in tabara invinsilor. Candidatul PD-L, Andrei Lisinschi, nu si-a putut reprima convingerea ca cei vinovati de infrangerea sa sunt tot jurnalistii: "Dumneavoastra domnilor jurnalisti aveti o mare responsabilitate in a prezenta si nerealizarile lui Dumitru Nicolae. Nu ati facut o astfel de analiza pana acum, sper ca de acum inainte sa o faceti. Eu stiam ca sunteti a patra putere in stat, ati devenit cumva acum a saptea si nu stiu eu?", a intrebat retoric Lisinschi. Presa a tot scris despre "nerealizarile" lui Dumitru Nicolae si despre dosarele penale in care a fost implicat Nicolae sau functionari din primarie, dar si pentru candidatul PD-L a fost mai usor sa traga concluzia ca de infrangerea sa sunt vinovati jurnalistii. Presa este tot "inamicul public nr. 1". Nici celelalte partide nu au avut alte atitudini. Conservatorii din Ghidigeni i-au batut pe membrii echipei de la TV Galati, pentru ca filmau desfasurarea unei "suveici" PC.

Nostalgiile politicienilor galateni pentru presa aservita intereselor de partid a fost dovedita prin acreditarea unor membri de partid ca ziaristi de ocazie. PC a reusit acreditarea a 378 reprezentanti in calitate de corespondenti ai "Ziarului de Galati", iar PNL acreditarea vicepresedintei Marcela Sighinas si a doi consilieri din Liesti, ca observatori ai ziarului "Siderurgistul". Toti o apa si-un pamant!

Cele mai citite

Charles Michel despre acțiunile Israelului: A se apăra nu înseamnă totuşi o pedeapsă colectivă

"Israelul are dreptul să existe" şi "să se apere", "a se apăra nu înseamnă totuşi (a aplica) o pedeapsă colectivă", a subliniat marţi preşedintele...

Charles Michel despre acțiunile Israelului: A se apăra nu înseamnă totuşi o pedeapsă colectivă

"Israelul are dreptul să existe" şi "să se apere", "a se apăra nu înseamnă totuşi (a aplica) o pedeapsă colectivă", a subliniat marţi preşedintele...

Ucraina primește de la SUA un nou pachet de ajutor militar în valoare de 375 milioane de dolari

SUA vor trimite Ucrainei un număr neprecizat de bombe cu dispersie cu rază medie de acțiune și o serie de rachete, artilerie și vehicule...
Ultima oră
Pe aceeași temă