17.6 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialMilitarul ucis la Qalat, cetatean de onoare al Galatiului

Militarul ucis la Qalat, cetatean de onoare al Galatiului

» Sute de galateni au asteptat aducerea la biserica din cartier a trupului militarului ucis la Qalat.

» Cortegiul funerar a fost insotit de o garda de onoare de la Batalionul 300 Infanterie "Sf. Andrei".

» Vineri, Claudiu Marius Covrig va deveni cetatean de onoare al Galatiului.

Trupul sublocotenentului post-mortem Claudiu Marius Covrig, militarul ucis vineri intr-o ambuscada a insurgentilor afgani, a fost adus luni seara la Galati. Aproape trei sute de locuitori din cartierul Micro 17 au asteptat cu lumanari aprinse, de la orele serii pana catre ora 1.00 din noapte, aducerea trupului neinsufletit al lui Claudiu la biserica din cartier. De la Baza Aeriana Bobocu de la Buzau si pana la Galati, cortegiul funerar a fost insotit de o garda de onoare de la Batalionul 300 Infanterie "Sf. Andrei", iar prima oprire facuta in oras a fost in fata blocului in care locuia tanarul impreuna cu familia sa. Peste o suta de oameni, prieteni, vecini sau simpli trecatori, impresionati de tragedie, au tinut sa isi exprime compasiunea.

 

Sfarsite de durerea despartirii pentru totdeauna, sotia si mama lui Claudiu au lesinat. Dupa slujba oficiata de un preot militar, cortegiul a pornit spre Spitalul Militar "Aristide Serfioti" din Galati, unde trupul militarului a fost transferat din sicriul de zinc intr-un sicriu de lemn. Apoi, cortegiul a ajuns la biserica Sf. Ilie, unde a sicriul acoperit cu tricolorul a fost purtat pe brate de camarazii de arme si a fost depus pe un catafalc din curtea bisericii, unde a fost oficiata slujba de catre preotul Eugen Buruiana si un sobor de preoti. Impresionant a fost faptul ca, desi unii dintre ei nu il cunosteau, cei aproape trei sute de galateni au asteptat pana dupa miezul noptii aducerea trupului neinsufletit al militarului, pentru a-i aprinde o lumanare si a se ruga pentru odihna sufletului lui.

Pe tot parcursul zilei de ieri, curtea bisericii Sfantul Ilie a fost un loc de pelerinaj. O data cu readucerea in tara a trupului lui Claudiu Marius Covrig a inceput si revenirea in tara a efectivului Batalionului 300 Infanterie dislocat in Afganistan. Primii sositi au fost ceilalti trei militari galateni care au fost raniti usor in ambuscada insurgentilor afgani, sublocotenentul Marius Vasile Apostol, sergentul major Daniel Dumitru Drugan si caporalul Marius Barbu. In cursul saptamanii viitoare, vor incepe operatiunile de trecere a misiunii de monitorizare din regiunea Zabul de la efectivul Batalionului 300 Infanterie "Sf. Andrei" din Galati catre Batalionul de vanatori de Munte "Dragoslavele" din Campulung Muscel.

» Trei militari galateni au fost raniti usor in ambuscada insurgentilor afgani –  sublocotenentul Marius Vasile Apostol, sergentul major Daniel Dumitru Drugan si caporalul Marius Barbu.

» O data cu readucerea in tara a trupului lui Claudiu Marius Covrig a inceput si revenirea in tara a efectivului Batanionului 300 Infanterie dislocat in Afganistan. Primii sositi au fost ceilalti trei militari galateni care au fost raniti usor in ambuscada insurgentilor afgani, sublocotenentul Marius Vasile Apostol, sergentul major Daniel Dumitru Drugan si caporalul Marius Barbu. In cursul saptamanii viitoare, vor incepe operatiunile de trecere a misiunii de monitorizare din regiunea Zabul de la efectivul Batalionului 300 Infanterie "Sf. Andrei" din Galati catre Batalionul de vanatori de Munte "Dragoslavele" din Campulung Muscel.

Cele mai citite

Charles Michel despre acțiunile Israelului: A se apăra nu înseamnă totuşi o pedeapsă colectivă

"Israelul are dreptul să existe" şi "să se apere", "a se apăra nu înseamnă totuşi (a aplica) o pedeapsă colectivă", a subliniat marţi preşedintele...

Charles Michel despre acțiunile Israelului: A se apăra nu înseamnă totuşi o pedeapsă colectivă

"Israelul are dreptul să existe" şi "să se apere", "a se apăra nu înseamnă totuşi (a aplica) o pedeapsă colectivă", a subliniat marţi preşedintele...

Ucraina primește de la SUA un nou pachet de ajutor militar în valoare de 375 milioane de dolari

SUA vor trimite Ucrainei un număr neprecizat de bombe cu dispersie cu rază medie de acțiune și o serie de rachete, artilerie și vehicule...
Ultima oră
Pe aceeași temă