15.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialUrmarire ca in filme la Vama Veche

Urmarire ca in filme la Vama Veche

» Un sofer nervos a fortat frontiera in partea bulgara si a intrat pe contrasens in Romania.
» Barbatul a fost retinut de politisti la peste 20 de kilometri de punctul de intrare in tara.

Un constantean este cercetat de catre procurori pentru trecere ilegala a frontierei. N. Hassan, de 39 de ani, domiciliat in localitatea Techirghiol, a petrecut cateva zile in Bulgaria si urma sa se intoarca in tara prin punctul Vama Veche. In timp ce astepta sa intre la punctul de control al vamesilor bulgari, romanul s-a enervat, a iesit din coloana de masini, a discutat in contradictoriu cu oamenii legii din tara vecina, a demarat in tromba indreptandu-se spre punctul de trecere romanesc, unde a intrat pe contrasens, nu s-a mai supus controlului si si-a continuat drumul spre Eforie Nord.
Politistii de frontiera si-au alertat colegii, care l-au urmarit si interceptat in apropiere de destinatie. Conducatorul auto a fost predat apoi politistilor de frontiera de Grupul de Nave Mangalia, care au demarat cercetarile pentru stabilirea circumstantelor in care s-a produs incidentul.
Incepand din aceasta luna si pana in iulie, autoritatile bulgare au instituit un regim special de control al oamenilor si autoturismelor care tranziteaza teritoriul statului vecin.
Conform normelor europene, o astfel de masura poate fi aplicata, in situatii speciale, pe o perioada de 30 de zile, cu posibilitatea extinderii termenului limita la care expira restrictia. Autoritatile bulgare au facut tocmai acest lucru, insa nu au precizat si motivele pentru care au adoptat o astfel de decizie.
Politistii de frontiera si-au alertat colegii, care l-au urmarit si interceptat in apropiere de destinatie.
consecinte
» Nervi Intinsi la maximum
Urmare a restrictiilor la punctele de trecere cu Bulgaria se formeaza periodic cozi de zeci de metri. In cazul tranzitului de turisti timpii de asteptare se prelungesc si mai mult din cauza faptului ca pasagerii autocarelor sunt verificati amanuntit, lucru care i-a determinat pe transportatori sa inainteze proteste oficiale vamesilor bulgari. Cum insa inasprirea controalelor are la baza legislatia Uniunii Europene, partea romana nu poate interveni in nici un chip si s-a limitat la a instiinta calatorii despre cresterea timpilor de asteptare in vama.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă