16.1 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialFlorina Pascalau, prima jucatoare din Romania in WNBA

Florina Pascalau, prima jucatoare din Romania in WNBA

Pivotul nationalei de baschet feminin a Romaniei Florina Pascalau va evolua la Seattle Storm, in liga profesionista feminina nord-americana de baschet si va deveni prima jucatoare din Romania care ajunge la acest nivel.

Florina Pascalau se afla de doua saptamani in SUA, unde a fost testata de antrenorul Brian Agler, care a decis s-o pastreze in lotul de 12 jucatoare cu care Seattle Storm va incepe campionatul.
Pascalau (26 de ani, 1,94 metri) are sanse sa debuteze pentru Seattle Storm chiar in meciul inaugural al sezonului impotriva formatiei Chicago Sky.
Presedintele FR Baschet, Carmen Tocala, crede ca performanta Florinei Pascalau este un pas mare nu doar pentru baschetul din Romania, ci si pentru cel european. "Florina a facut un progres extraodinar in ultimii ani. Faptul ca ea va juca in WNBA este o recunoastere a faptului ca baschetul european este intr-o mare crestere. Pentru Romania inseamna enorm. Ma bucur pentru jucatoare, care desi a evoluat doar in Europa, fara a trece ca si alte baschetbaliste din Romania prin colegiile americane, a reusit sa atraga atentia cluburilor din SUA", a spus Tocala.

La Seattle Storm evolueaza trei dintre cele mai valoroase jucatoare din WNBA: australianca Lauren Jackson, Sheryl Swoopes si Yolanda Griffith, toate castigatoare ale titlului MVP in ultimii ani. De serviciile Florinei Pascalau a fost interesata si o alta echipa din WNBA, Minnesota Lynx, dar pivotul nationalei Romaniei a preferat sa semneze un angajament mai scurt cu Storm, asa-numitul "training camp contract".
Florina Pascalau este originara din Cluj, unde a evoluat pentru CSs Viitorul si, in paralel, pentru Universitatea, pana in anul 2000. In Romania ea a mai evoluat la Livas Targoviste (2000-2002), iar din sezonul 2003-2004 juca in prima liga din Italia, la Acer Priolo.

Euroliga si ULEB Cup revin in organizarea FIBA
Presedintele FR Baschet, Carmen Tocala, a declarat ca Adunarea Generala a forului european de profil a ajuns la un acord cu ligile profesioniste care organizau Euroliga si ULEB Cup, in privinta trecerii acestora sub tutela FIBA. "Inca nu s-au pus la punct detaliile, dar s-a decis ca Euroliga si ULEB Cup sa revina ca organizare sub tutela FIBA Europe si, implicit, a federatiilor nationale. Euroliga isi va pastra denumirea, in timp ce ULEB Cup si FIBA Eurocup isi vor schimba denumirile. In Euroliga vor evolua 24 de echipe, iar in celelalte doua cupe europene cate 32 de echipe", a declarat Carmen Tocala, care se afla in Malta, la Adunarea Generala a FIBA Europe. Tocala a mai precizat ca detaliile legate de competitiile continentale se vor comunica in urmatoarele zece zile.
In afara celor trei competitii puternice de pe continent, FIBA Europe si-a dat acceptul recent si pentru infiintarea Ligii Balcanice, care va debuta in luna octombrie si la startul careia se vor afla si doua echipe masculine din Romania.

Cele mai citite

Ce să alegi între un SRL și un PFA în 2024?

Răspunsul la această întrebare nu poate fi unul general valabil, ci din contra, depinde de particularitățile fiecărei afaceri în parte. În prezentul articol ne-am propus...

Ce să alegi între un SRL și un PFA în 2024?

Răspunsul la această întrebare nu poate fi unul general valabil, ci din contra, depinde de particularitățile fiecărei afaceri în parte. În prezentul articol ne-am propus...

VIDEO Iarnă severă în Africa de Sud. Numeroase drumuri au fost blocate Johannesburg, iar oamenii au rămas captivi în mașini

Vremea a creat haos în Africa de Sud, unde locuitorii din Johannesburg s-au trezit în mijlocul unei ierni neobișnuit de severe. A nins atât...
Ultima oră
Pe aceeași temă