20.4 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialO treime din Guvern lucreaza fara ministri din cauza campaniei electorale

O treime din Guvern lucreaza fara ministri din cauza campaniei electorale

O treime din ministerele Cabinetului Tariceanu lucreaza fara ministri, pentru ca acestia sunt implicati in campania electorala. Titularii a cinci ministere, plus trei secretari de stat, candideaza la diverse functii in judete, anunta Realitatea TV.

La Ministerul Dezvoltarii, toti cei trei demnitari din conducere sunt in campanie electorala. Ministrul Laszlo Borbely, candidat la Primaria Targu Mures, si-a luat concediu de odihna pentru 30 de zile. Cei doi secretari de stat nu sunt in concediu, dar sunt mai mult plecati. Pe Horia Irimia il gasim mai des in Caras-Severin, unde candideaza la sefia Consiliului Judetean. Si Anna Horvath, celalalt secretar de stat, are treaba departe de minister, intrucat candideaza la Consiliul Judetean Cluj.

Ministrii candidati la alegerile de luna viitore sunt: ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei-candidat PNL la Primaria Iasi, ministrul pentru IMM, Turism si Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi-candidat PNL la sefia CJ Satu Mare, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban-candidat PNL la Primaria Generala, ministrul Dezvoltarii, Laszlo Borbely-candidat UDMR la Primaria Targu-Mures si ministrul Comunicatiilor, Karoly Borbely-candidat UDMR la sefia CJ Hunedoara.

De partea cealalta, secretarii de stat candidati sunt: secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii, Horia Irimia-candidat PNL la sefia CJ Caras-Severin, secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii, Anna Horvath-candidat la CJ Cluj si de la Ministerul Transporturilor, Antonel Tanase-candidat PNL la Primaria sectorului 6. Un alt membru al Executivului, Ilie Bolojan, a demisionat din functia de secretar general al Guvernului inainte de inceperea campaniei electorale.

Din cei opt demnitari guvernamentali angrenati in cursa electorala, doi si-au luat concediu pe toata durata campaniei: Laszlo Borbely si Cristian Adomnitei. Ministrul pentru IMM-uri intra in concediu din 9 mai, iar Ludovic Orban ne-a declarat ca va fi in concediu de odihna incepand cu 16 mai.

Cele mai citite

Contract de lux pentru Rodri! Manchester City nu vrea să-l lase pe spaniol la Real Madrid

Rodri, mijlocașul central al Manchester City, este ținta principală a celor de la Real Madrid, dar campionii Europei sunt pregătiți să contracareze cu o...

Profit uriaș pentru FCSB! Campioana României a vândut 23.000 de pachete pentru meciurile de acasă din Europa League

FCSB a reușit să vândă aproape jumătate din biletele disponibile pentru cele patru meciuri de pe teren propriu din faza grupelor Europa League într-un...

Contract de lux pentru Rodri! Manchester City nu vrea să-l lase pe spaniol la Real Madrid

Rodri, mijlocașul central al Manchester City, este ținta principală a celor de la Real Madrid, dar campionii Europei sunt pregătiți să contracareze cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă