25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCei mai influenti oameni din lume

Cei mai influenti oameni din lume

» Dalai Lama este cel mai important lider politic.

» O fata de 15 ani este cea mai tanara persoana din top.

Liderul spiritual si seful guvernului tibetan in exil, Dalai Lama, fostul presedinte si viitor premier rus Vladimir Putin si unul dintre candidatii democrati la Casa Alba, Barack Obama, conduc clasamentul celor mai influenti lideri politici din lume, realizat de revista Time.

Ceilalti doi candidati, democrata Hillary Clinton si republicanul John McCain, s-au clasat pe locul patru, respectiv cinci. Actualul presedinte american, George W. Bush, se afla abia pe pozitia a saptea, dupa liderul chinez Hu Jintao, aflat pe locul sase. Fostul premier britanic Tony Blair a intrat pentru prima data in clasament. In schimb, succesorul lui, actualul sef al guvernului de la Londra, Gordon Brown, nu apare in topul de anul acesta, desi a aparut in 2005.

Categoria "Eroi si deschizatori de drumuri" a clasamentului celor mai influente personalitati din lume al revistei Time este condusa anul acesta de cuplul de vedete Angelina Jolie-Brad Pitt. Din top nu lipseste realizatoarea TV Oprah Winfrey, care are cele mai multe prezente in clasamentul Time (cinci).

Actrita si cantareata Miley Cyrus, in varsta de numai 15 ani, vedeta serialului TV de mare succes "Hannah Montana", se situeaza pe pozitia a doua la categoria "Actori si entertaineri", fiind cea mai tanara personalitate care a intrat pana acum in clasamentul Time. Ea devanseaza vedete ca George Clooney, Mariah Carey sau regizorii Joel si Ethan Coen.

La categoria "Constructori si giganti" conduc presedintele grupului Pepsi, Indra Nooyi, ministrul Petrolului si Resurselor din Arabia Saudita, Ali al-Naimi, care controleaza o mare parte din livrarile de petrol din lume, si conducatorul gigantului media News Corp., Rupert Murdoch, declarat de revista Time cel mai influent director de ziar din lume.

O surpriza a constituit-o aparitia pe lista celor mai influente personalitati a producatorului japonez de jocuri video Shigeru Miyamoto (55 de ani), considerat "parintele" jocurilor video moderne. El a primit aproximativ doua milioane de voturi online din partea cititorilor.

Cele mai citite

Tipuri de mașini de găurit: cum o alegi pe cea care ți se potrivește?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Marcel Ciolacu: Nu e nevoie de legislație suplimentară, ca domnul președinte Iohannis să candideze

Declarația a fost făcută în timpul unei vizite la Cluj Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că...

Jucătoare de tenis cunoscute la pariuri

Tenisul feminin a oferit, de-a lungul timpului, partide memorabile ce nu pot fi uitate de pasionații acestui sport. Nume importante din circuitul WTA au...
Ultima oră
Pe aceeași temă