13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialToyota & Subaru, amanti de ocazie sport

Toyota & Subaru, amanti de ocazie sport

Socant! Toyota si Subaru sunt doi constructori japonezi onesti si renumiti, cu familii, copii, etc. Nimeni si nimic nu anunta ca intre cei doi are loc, in secret, o idila. Dar, niciodata sa nu spui niciodata… Acum, cei doi se pregatesc sa aiba si un copil.

 

Informatii prea multe nu exista, dar Toyota si Subaru au anuntat ca vor dezvolta impreuna, pe o platforma tehnica complet noua, un supercar, animat de un propulsor boxer (de origine Subaru) si cu propulsie (tractiune spate), ce va ajunge pe piata cel mai tarziu la sfarsitul anului 2011. Noua compacta sport va dispune de o caroserie personalizata, astfel incat imaginea de marca a fiecaruia dintre "parinti" sa fie respectata, si va fi asamblata in viitoarea facilitate Subaru din Gunma (Japonia). Drept rasplata pentru aceasta colaborare, Subaru va primi din partea Toyota planurile pentru o masina de clasa mica si, de la Daihatsu (companie aflata sub tutela Toyota), tot ce ii trebuie pentru un model de clasa mini.

Good deal! In urma acestei combinatii, Toyota va reveni in segementul sport, acolo unde disparitia modelului Celica s-a simtit, iar Subaru se va alege si cu un coupé sportiv, si cu diversificarea gamei. Se vor abtine insa cei de la Subaru sa nu bage si o integrala sub sportiva? Putin probabil!

 

Cum se va numi viitorul supecar Toyota sau daca va prelua "stafeta" Celica, nu se stie. Nici apelativul "Supra" nu este exclus. Surse apropiate constructorului nipon au sugerat insa ca bolidul va prelua o parte din design-ul conceptului Toyota FT-HS. Promitator!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă