Restaurantul are doua niveluri, parter si subsol. Parterul e usor retro, "conservator" cum se recomanda pe site. Amenajarea este simpla si personalizata – nu este nici prea incarcata, cum se intampla in restaurantele romanesti "nationaliste" gen Burebista, dar nici minimalist-occidentala, in genul office. Fete de masa albe si rosii, vitralii la geam, fotografii, vechituri de atmosfera si mobilier stil creeaza suficienta intimitate; doar galbenul de pe pereti e excesiv. Oricum, numele, "Livada cu visini", care trimite la o piesa celebra de Cehov, da diferenta specifica a localului – traditionalist-boem neancorat in specific romanesc, ci mai degraba intr-unul livresc, greu localizabil (rusesc in nici un caz).
Preturile sunt mari, targetul fiind clasa "business’’ de mijloc – de unde un anume aer exclusiv al restaurantului, vizibil in special la nivelul chelnerilor, nu foarte amabili cu clientii care nu arata top. La subsol, aspectul e mai rustic, cu caramida "natur" pe pereti: impresioneaza lista de vinuri si – mai ales – de bere (in special belgiana si germana). Nu prea gasesti in Bucuresti locuri de degustat bere pentru cunoscatori…
Meniul e divers, spargand conceptul boem boieresc cu feluri internationalizate gen paste sau supe crème (nu vorbim despre salate, care tind sa devina obligatorii in orice restaurant). Ciorbele, de pilda, sunt ilustrative pentru usoara incoerenta tematica a restaurantului – ciorba romaneasca de salata cu afumatura (8 lei) sta langa ciorba provensala de broccoli cu cascaval (11 lei) sau feluri obisnuite de ciorbe (de perisoare, vacuta, pui etc.).
Preparatele pentru pranz oscileaza si ele intre hituri pe traditional romanesc ("ficatei la tigaie cu ceapa si vin (14 lei), bulz ciobanesc, tigaie picanta) si specialitati savante ca puiul "Livada", din piept de pui cu mozzarella si sos de coriandru cu chimen (20 lei), puiul "Regal" (o specialitate din piept de pui cu broccoli si sos de smantana si cascaval, costand 20 lei), muschi de vita cu sos gorgonzola etc., biftecul tartar e scump (38 lei), insa preparatele simple la gratar suportabile (16-18 lei). La deserturi, nu trebuie ratate perele in vin cu inghetata (11 lei) sau, pentru cei cu gusturi mai putin sofisticate, placinta cu branza, facuta din branza fina si cu toping de visine. Pe scurt, nu e un restaurant de "lux", de iesit duminica, ci de un restaurant uzual pentru oamenii cu bani din clasa superioara de mijloc.