21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCarnaval de costume in "noaptea muzeelor"

Carnaval de costume in „noaptea muzeelor”

Complexul Muzeal de stiinte ale Naturii Constanta a inregistrat un numar de 6000 de vizitatori in cele trei zile ale programului portilor deschise.

"Pentru ca initiativa a avut un asemenea succes, am propus reluarea acesteia in mod periodic. Am inaintat demersul in scris si asteptam aprobarea lui", a declarat Decebal Fagadau, directorul institutiei. De asemenea, printre proiectele de viitor ale complexului se numara si "noaptea muzeelor", un eveniment care ofera tuturor turistilor accesul liber. Evenimentul, ce se va desfasura pe data de 17 mai, va fi completat de un carnaval al costumelor la care vor participa atat elevi, cat si studenti. Tot in acea perioada va fi editat un numar special al Revistei Muzeelor, manifestare editoriala sprijinita de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania de care Complexul Muzeal de stiinte ale Naturii Constanta apartine.

 

Mai mult decat atat, sezonul estival ii va intampina pe cei aflati la malul marii cu expozitii de rechini, demers unic in Romania, dar si cu redeschiderea in data de 15 mai sub o noua infatisare a microrezervatiei si a expozitiei de pasari exotice. 2008 reprezinta un an aniversar pentru acvariul din Constanta, intrucat va sarbatori 50 de ani la la infiintare. Cu prilejul acestui eveniment vor avea loc o serie de actuni care vor completa programul de exceptie al institutiei, printre care si montarea unui bazin de pesti de recif, premiera in Romania. Organizatorii evenimentelor se bazeaza pe participari masive intrucat complexul are incheiate peste 50 de parteneriate cu scoli, licee din judetul Constanta, dar si cu universitati din Iasi si Bucuresti in scopul transmiterii de mesaje educationale.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă