17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialSilaghi: "Numarul autorizatiilor pentru infiintarea unei societati va fi redus cu 30%"

Silaghi: „Numarul autorizatiilor pentru infiintarea unei societati va fi redus cu 30%”

Numarul avizelor si autorizatii-lor necesare pentru infiintarea unei societati comerciale va fi mai mic cu 30 la suta din cele care se elibereaza in prezent. Cel putin asa a anuntat ieri la Botosani ministrul pentru IMM-uri, Ovidiu Silaghi. Acesta a recunoscut ca in prezent pentru a-si deschide o afacere un intreprinzator are nevoie de 509 avize eliberate de ministerele si agentiile guvernamentale. Numarul acestora va fi redus cu 30 la suta, iar diferenta se va reduce printr-o aprobare tacita. "Daca intreprinzatorul depune o cerere undeva la o agentie sau minister si in minimum 30 de zile nu primeste nici un raspuns, in maximum 30 de zile se considera ca raspunsul e pozitiv si isi poate continua activitatea", a mai declarat ministrul. Silaghi a mai spus ca prin aceasta actiune guvernul doreste sa stopeze fenomenul coruptiei. "Dorim sa rupem contactul direct intre intreprinzator si functionar pentru ca acest contact este principalul generator de coruptie", considera acesta.

Vizita ministrului la Botosani a avut ca scop popularizarea campaniei de dezvoltare a IMM-urilor lansata de Guvernul Romaniei dupa ce s-a constatat ca acestea produc in prezent 70 la suta din PIB.
In acelasi context, ministrul a mai spus ca luni va fi lansat ghidul solicitantului pentru fondul de crestere pentru competitivitatea economica care se adreseaza IMM-urilor. Potrivit acestuia, fondul este de un miliard euro, iar suma maxima care poate fi accesata de un intreprinzator este de 1,5 milioane de euro. Banii trebuie cheltuiti in sase ani, insa ministrul a dat asigurari ca sumele vor fi absorbite in cel mult patru ani de zile. Un intreprinzator se poate imprumuta cu 1,5 milioane de euro in conditiile in care face dovada ca poate investi prin aportul propriu un milion de euro, bani pe care ii poate obtine printr-un imprumut bancar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă