» Bucatarii de la Spitalul "Socola" Iasi au fost prinsi in timp ce furau mancarea bolnavilor.
» Conducerea institutiei spitalicesti va instala un sistem de camere de supraveghere.
» Gresia si faianta de 100 milioane lei vechi au fost puse in caruta si duse intr-un sat invecinat.
Trei bucatari de la spitalul Universitar de Psihiatrie "Socola" Iasi au fost prinsi in timp ce furau din hrana pacientilor. Printre alimentele cu care angajatii incarcau portbagajul masinii proprii se aflau carne, lapte, smantana si ulei. Cu numai cateva zile in urma, alti hoti au incercat sa sustraga cu o caruta, din depozitul de materiale de constructii, gresie si faianta de 100 milioane lei vechi. Dr. Calin Scripcaru, managerul Spitalului "Socola", este convins ca exista complici in interiorul unitatii medicale care au dat informatii despre cum se ajunge la materiale si care au ajutat la incarcatul carutei. Politia a deschis o ancheta. Trei dintre bucatarii care lucreaza la Spitalul de Psihiatrie "Socola" din Iasi au fost prinsi cu sacosele de mancare tocmai cand acestia inghesuiau alimentele pacientilor in autovehiculele personale. "Au avut noroc de faptul ca nu am descoperit si alti bucatari, sigur cei trei i-au anuntat imediat pe ceilalti. Isi impart dimineata, cel mai probabil, tot ceea ce fura noaptea. Este inadmisibil sa se intample aceste lucruri, dat fiind ca ne confruntam oricum cu o situatie financiara grea, din lipsa contractelor incheiate cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Iasi. Am facut eforturi ca pacientii sa nu se ridice flamanzi de la masa, si tocmai angajatii sa nu aiba intelegere?", a declarat dr. Scripcaru.
SUPRAVEGHERE
Camere de luat vederi la bucatarie
Conducerea spitalului intentioneaza sa amplaseze la bucatarie camere de supravegheve, pentru ca angajatii sa fie monitorizati chiar de catre manager. Acesta nu sustine ca este un mod de a stopa fenomenul sustragerii mancarii pe usa din spate, dar ca va putea diminua numarul furturilor, cel putin angajatii vor lucra stiind ca cineva vede tot ceea ce intreprind. Managerul de la "Socola" vede aceasta strategie ca pe o necesitate, deoarece bucatarii nu au inteles ca anul acesta mancarea pacientilor a fost asigurata in conditii extrem de severe.