9.9 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024

Scaderi usoare

Sedinta bursiera de ieri a fost marcata de scaderi, insa deprecierile nu au depasit 1,2% pe indici, dar nici lichiditatea nu a fost la fel de buna ca in sedintele anterioare.

La finalul zilei, BET-C afisa o scadere de aproape 0,8%, in timp ce restul indicilor de la Bursa de Valori Bucuresti pierdeau aproximativ un procent, astfel: BET-FI – 1,03%, BET – 1,14% si ROTX, indicele listat si pe Bursa de la Viena, 1,17 procente.
In ceea ce priveste lichiditatea, tranzactiile de pe bursa au totalizat ieri numai 9 milioane euro, dintre care 7,8 milioane la BVB si 1,2 milioane euro pe segmentul Rasdaq.
Cele mai cautate actiuni au fost, ca de obicei, ale societatilor de investitii financiare, mai exact SIF1 si SIF2, dar si actiunile a doua banci: Banca Transilvania si BRD – Groupe Société Générale. Unul dintre emitentii care s-au evidentiat printr-un volum redus in acest an, dar care s-a strecurat ieri printre cele mai tranzactionate companii a fost Rompetrol Rafinare Constanta, cu un volum de tranzactionare ce a depasit 54,5 milioane actiuni.

SIF1 Banat-Crisana a scazut ieri cu  aproximativ 1,7%, afisand la inchidere cursul de 2,90 lei. Numarul de titluri schimbate in piata se mentine redus, numai 1,3 milioane actiuni, insa acesta a reprezentat cel mai bun volum de tranzactionare din sectorul societatilor de investitii. SIF2 Moldova a inregistrat o scadere cu 2,40%, punctand cea mai ampla depreciere din acest sector. Ultimul pret al zilei a ramas la 2,85 lei/actiune, fiind momentan deasupra nivelului de suport de la 2,81 lei. SIF3 Transilvania a reprezentat singura aparitie "verde" intre societatile de investitii financiare. La inchidere, cursul era de 1,79 lei, in crestere cu aproximativ 0,6% fata de nivelul de referinta de ieri.

In sectorul petrolier, Petrom si Rompetrol Rafinare afisau la inchidere culoarea rosie, cu deprecieri de 1%, respectiv 1,45%. Ieri, actiunile Dafora Medias au fost tranzactionate pentru prima data la Bursa de Valori Bucuresti, sectorul Titluri de capital, la categoria a II-a. Dafora este o companie cu profilul de activitate foraj petrolier si constructii, ale carei actiuni s-au tranzactionat din anul 1996 pe piata Rasdaq. La finalul zilei, pretul pentru actiunile Dafora era de 0,3780 lei, in crestere cu 3,5% fata de nivelul de referinta.

Cele mai citite

Italia, locul unde magnatii discreți mor în condiții suspecte: ancheta finalizată în cazul milionarului Petrescu și moartea misterioasă a lui Michael Lynch ridică mai...

Italia a devenit, în mod surprinzător, scena unor tragedii misterioase în care magnații lumii de afaceri dispar în circumstanțe dubioase. Două cazuri recente, ale...

Ciolacu roșu ca racul – Academia Catavencu

Mai nou, jurnaliștii au început să-și coboare privirea spre lucruri mai pământene, mai bine spus, mai cele care au contact direct cu pământul....

Coaliția ajunsă la menopauză – Academia Catavencu

Cum era de așteptat, liberalii s-au frecat, s-au scălâmbăiat, s-au dat de ceasul morții, s-au indignat, s-au ascuns pe după batistuțe și, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă