22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialIlegalitati la Facultatea de Arta

Ilegalitati la Facultatea de Arta

» Sesizarea facuta de decanul facultatii cu privire la falsificarea semnaturilor din state nu a avut nici un ecou.
» Rectorul Universitatii "Ovidius" doreste liniste si pace, fara sa se implice prea mult in problemele de organizare.

Raportul intocmit la inceputul lunii de catre decanul Facultatii de Arte, prof. univ. dr. Florenta Marinescu, a scos la iveala numeroase probleme cu care se confrunta unitatea de invatamant. Semnaturi false, profesori cu trei locuri de munca full time, facultati care functioneaza de mai bine de sase ani fara acreditare si sustragerea dosarelor de acreditare sunt doar o parte din acuzatiile aduse Facultatii de Arte. Rectorul Universitatii "Ovidius", prof. univ. dr. Victor Ciupina, priveste cu detasare aceste probleme si considera ca membrii respectivei facultati trebuie sa se ocupe de aplanarea conflictelor. "Intr-o facultate trebuie sa fie liniste si pace. I-am indemnat pe toti profesorii sa colaboreze", a declarat Victor Ciupina. Desi a trecut aproape o luna de la prezentarea raportului, rectorul universitatii nu a luat nici o masura. "Vom preda raportul comisiei de etica. Acolo se va stabili daca este sau nu adevarat ceea ce s-a spus", a adaugat Victor Ciupina. Soprana spune ca zece angajati ai Facultatii de Arte i-au pus in permanenta piedici in momentul in care a dorit sa aduca un plus de calitate institutiei. "Am realizat pentru Facultatea de Arte toate obiectivele pe care celelalte administratii nu au fost capabile sa le faca. Eforturile au fost enorme, in conditiile in care am fost sprijinita de o mana de colegi, in timp ce alte cadre didactice m-au sabotat consistent si organizat, timp de doi ani de zile". Cu aceste vorbe si-a inceput raportul soprana Florenta Marinescu. Aceasta doreste sa renunte la functia de decan pentru ca, spunea ea, nu poate lupta cu un sistem care incurajeaza ilegalitatile.

Consecinte
» Studenti lasati cu ochii-n soare

Toate conflictele din cadrul Facultatii
de Arte se rasfrang asupra studentilor care au ales sa urmeze cursurile acestei institutii.
Organizarea deficitara a profesorilor si lupta pentru decanat au dus la lipsa de spatiu pentru desfasurarea activitatilor si slaba dotare a salilor. Pentru cadrele didactice este mult mai important sa se lupte cu colegii decat sa lupte pentru studenti. "De cate ori au solicitat ceva au fost aprobate cererile. Instrumentele au fost aduse in limita bugetului, insa nu stiu sa fi fost respinsa vreo solicitare", a conchis Victor Ciupina.

Cele mai citite

CNAIR anunță modernizarea Transfăgărășanului pentru prelungirea sezonului turistic

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) plănuiește modernizarea Transfăgărășanului, ceea ce va permite extinderea perioadei în care drumul este deschis circulației, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă