2.3 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSpecialPapusile fabricate la Arad ajung in toata Europa

Papusile fabricate la Arad ajung in toata Europa

Unicul producator de papusi din tara, SC "Aradeanca" SA, si-a diversificat gama de produse si a reusit sa scoata pe piata o serie de modele care atrage atentia copiilor si nu numai. Conducerea fabricii din Arad a renuntat, in timp, la unele modele, iar acum papusile au o infatisare care tine pasul cu moda, dar au si functiuni care le face foarte atractive. Astfel, daca o tragi de par pe "Georgeta", acesta se lungeste cu 10 centimetri, iar "Larisa" poate fi plimbata, deoarece dispune de un mecanism care ii permite deplasarea alaturi de un partener. O alta atractie este papusa "Daniela", care bea apa si face pipi si care dispune de o sticluta pentru lichid, dar si de scutece de schimb.

Anul trecut, "Aradeanca" a lansat pe piata papusa "Oana", care o intruchipeaza pe artista Oana Zavoranu. Papusa masoara 76 de centimetri, e imbracata in blugi si bustiera si are tatuajele artistei, precum si pearcing in buric. Corpul, mainile si picioarele sunt din polietilena, care ii confera rezistenta necesara pentru a sta in picioare, iar ochii sunt pictati manual.
Aproximativ 30 la suta din productie este destinata exportului in Italia, iar "Aradeanca" produce in sistem lohn jucarii care sunt vandute in toata Europa prin intermediari italieni, care le distribuie chiar si in SUA.
Productia "Aradeanca" s-a diversificat in ultimii ani. Astfel, de la articole pentru copii s-a trecut si la confectionarea articolelor pentru gradina. "Am dezvoltat un segment diferit si anume articolele pentru gradina. Am inceput cu fabricarea a cinci pitici, apoi am trecut la sapte pitici, iar acum realizam setul complet, Alba ca Zapada si cei sapte pitici. Am constatat ca vanzarile s-au dublat in momentul in care am scos pe piata setul complet", a precizat Dana Neacsiu, directorul fabricii de papusi din Arad.

Cei de la "Aradeanca" mai produc si figurine reprezentand familia ursilor Koala, iepurasi, bufnite si ratuste de bazin. Fiind din plastic, produsele sunt mai rezistente la variatiile de temperatura decat cele din ceramica sau din alte materiale, care se gasesc pe piata romaneasca. Un alt avantaj este ca nu se sparg si sunt dotate cu un orificiu prin care se pot umple cu nisip astfel incat sa nu poata fi doborate de vant.

Cele mai citite

Efectul Schengen: Prețurile locuințelor din zonele de graniță explodează

Intrarea României în spațiul Schengen cu frontierele terestre, de la 1 ianuarie, aduce schimbări și pe piața imobiliară, în special în zonele de graniță....

București-Ilfov, regiunea cu cel mai scăzut risc de sărăcie din Uniunea Europeană

Cele mai mari riscuri de sărăcie au fost înregistrate în regiunea ultraperiferică franceză Guyane, Calabria și Sicilia Regiunea București-Ilfov este lider european în ceea ce...

Schengen 2025: România desființează peste 30 de puncte de frontieră, de la 1 ianuarie 2025

România se confruntă cu o migrație ilegală, având în vedere poziția sa geografică, la confluența dintre Orient și Occident Începând cu prima zi a anului...
Ultima oră
Pe aceeași temă