15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAVAS: Petrom a platit scump Petromservice

AVAS: Petrom a platit scump Petromservice

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), actionar cu o cota de 20,64% din capitalul social al SC Petrom SA, a cerut grupului austriac OMV sa anuleze tranzactia prin care compania romaneasca a preluat principalele activitati ale Petromservice. AVAS a formulat si o cerere de judecata impotriva Petrom prin care a solicitat constatarea nulitatii absolute partiale a hotararii AGA Petrom din data de 7 noiembrie 2007 referitor la punctul privind aprobarea bugetului de investitii revizuit pe 2007, apreciind, printre altele, ca suma platita pentru achizitionarea Petromservice, de 328 milioane de euro, este prea mare. Intr-un comunicat transmis ieri, AVAS mentiona de asemenea solicitarea de "anulare partiala a hotararii mentionate cu privire la Proiectul Pearl in cadrul hotararii de aprobare a bugetului de investitii revizuit pe anul 2007, pentru finalizarea contractului de transfer de activitate de la SC Petromservice SA la SC Petrom SA", considerandu-se ca este "contra interesului social si, pe de alta parte, de natura a primejdui insasi existenta societatii".

Referitor la comunicatul AVAS, reprezentantii "Petromservice" au raspuns ca "inca nu a fost emis un document de raspuns oficial din partea societatii, urmand ca probabil in perioada urmatoare sa se faca anumite precizari".
In ceea ce priveste afirmatiile AVAS referitoare la tranzactia cu Petromservice, reprezentantii Petrom considera ca "achizitia activitatii  de servicii petroliere din cadrul Petromservice a constituit o oportunitate, intrucat integrarea acestor servicii este estimata sa aduca beneficii concrete companiei. Pretul achizitiei de 328,5 milioane de euro s-a bazat pe o evaluare detaliata a Petrom".
Contractul cu Petromservice a fost incheiat in toamna anului trecut si vizeaza preluarea activitatilor de reparatii de sonde, mentenanta, foraj si transporturi.
Prin aceeasi tranzactie, Petrom a preluat si circa 9.800 de salariati ai Petromservice. Tranzactia a fost aprobata de Consiliul Concurentei la sfarsitul lunii ianuarie.

Cele mai citite

Ce este burnout-ul și cum putem să-l recunoaștem?

Într-o lume în care ritmul vieții este din ce în ce mai accelerat și presiunile profesionale și personale sunt tot mai mari, burnout-ul a...

Străzi și locuințe din Constanța, afectate de inundații în urma unei ploi torențiale

În județul Constanța, marți dimineață, o ploaie torențială a provocat inundații care au afectat mai multe locuințe și străzi. Autoritățile au emis două mesaje...

Bursele europene au închis marţi în scădere, pe fondul conflictului din Orientul Mijlociu

Traderii au fost reticenți la investiții, pe fondul escaladării temerilor geopolitice că Iranul va ataca Israelul Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în declin...
Ultima oră
Pe aceeași temă