22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialRednic a mai dat afara trei jucatori rapidisti

Rednic a mai dat afara trei jucatori rapidisti

Astazi vom afla ordinea meciurilor de simplu din partida Romania-Franta, care incepe maine la Sibiu.
Vedeta echipei Frantei este finalistul de la Australian Open, Jo-Wilfried Tsonga.
Greul echipei noastre cade din nou pe umerii lui Andrei Pavel.

Sala sporturilor Transilvania din Sibiu va fi timp de trei zile, de maine pana la finalul saptamanii, gazda meciului dintre reprezentativele de tenis ale Romaniei si Frantei, intalnire contand pentru primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis. Chiar daca se vor bucura de sprijinul suporterilor, care inca din prima zi au luat cu asalt casele de bilete (cele 100 de tichete puse in vanzare pentru public de forul roman de specialitate fiind epuizate in mai putin de 20 minute), partida se anunta deosebit de dificila pentru jucatorii nostri.

Din cele opt intalniri consemnate intre cele doua reprezentative, Romania a castigat una singura, in 1974, ultima data, anul trecut, tenismenii nostri pierzand cu 1-4 in fata mult mai bine cotatilor adversari. si acum francezii sunt considerati principali favoriti chiar daca din formatia lor care ne-a invins in 2007 lipseste una dintre "piesele" importante – Sebastien Grosjean. Capitanul nejucator Guy Forget a ales sa-l inlocuiasca pe Grosjean cu tanarul de 22 ani Jo-Wilfried Tsonga (nr. 20 ATP), revelatia editiei din acest an a Australian Open, cel care a pierdut finala de la Melbourne in fata sarbului Novak Djokovici, "nasul" lui Roger Federer. Ceilalti componenti ai echipei de Cupa Davis a Frantei sunt Richard Gasquet, locul 7 ATP, pentru partidele de simplu, si cuplul Michael Llodra (69 ATP)-Arnaud Clement (64 ATP), pentru intalnirea de dublu.

Din echipa Romaniei vor face parte, la fel ca si anul trecut, Victor Hanescu si Andrei Pavel, pentru intalnirile de simplu, si perechea Florin Mergea-Horia Tecau pentru cea de dublu. Hanescu este cel mai bine clasat roman in ierarhia ATP, locul 76 ATP, insa cu 69 de pozitii in urma lui Richard Gasquet, in timp ce Andrei Pavel ocupa pozitia 83 ATP. Florin Mergea si Horia Tecau ocupa locurile 540, respectiv 550, dar au in palmares, printre altele, frumoasa victorie repurtata anul trecut la dublu in fata cuplului francez Llodra-Clement in cadrul intalnirii de Cupa Davis.
Chiar daca nu sunt favoriti, jucatorii nostri nu sunt nici pe departe coplesiti de dificultatea meciului si spera in victorie. "Franta este o echipa puternica si are jucatori buni. Ei sunt favoriti pe hartie, asta e clar, dar noi trebuie sa ne facem jocul, sa evoluam la capacitatea noastra maxima si sa speram, pentru ca in tenis orice e posibil. Conteaza mult forma in care esti in ziua meciului. S-au vazut atatea surprize. si la Australian Open atatea meciuri s-au intors de la scoruri de la care nu mai credeai", a spus optimist Victor Hanescu.

Francezii – favoriti, dar diplomati
Chiar daca sunt constienti de propria valoare, cu trei jucatori din top 20 (Richard Gasquet, Tsonga si Paul Henry Mathieu, acesta din urma nefacand insa parte din lotul care va intalni Romania), francezii se gandesc la Salatiera de Argint, pe care au castigat-o ultima data in 2001. "Pe hartie suntem favoriti, dar, ca in orice sport, in tenis nu poti sa prevezi ceea ce se intampla decat in momentul in care joci. Eu il cunosc bine pe Pavel, este un jucator foarte bun, cu multa experienta. Atunci cand este in forma si motivat, iar acum cu siguranta va fi, poate sa invinga pe oricine. Hanescu este un jucator foarte periculos. Este inalt, cu un serviciu bun, foarte concentrat. In 2007, la dublu am fost invinsi, desi nu ne asteptam. Anul trecut am invins, dar meciurile au fost foarte stranse. Va trebui sa luam meciurile foarte in serios pentru a castiga. Nu ne temem de un jucator anume, ci de calitatea ridicata a tenisului pe care il joaca romanii", a declarat Guy Forget, capitanul nejucator al Frantei.

MULTUMITI
Sala din Sibiu s-a schimbat la fata

Jucatorii nostri s-au declarat multumiti de cum arata sala si suprafata pe care se va disputa partida, aceasta fiind montata special pentru meciul de Cupa Davis. "Sala este foarte frumoasa, iar cu schimbarile care au fost aduse mi se pare foarte reusita. Pe suprafata de joc identica cu cea de acum, de la Sibiu, am mai jucat in turneele ATP, mai ales in Franta. Este un teren care ma avantajeaza intr-o oarecare masura. Chiar daca nu este suprafata mea favorita, se apropie insa de zgura, unde ma simt cel mai bine. Este mai lenta si ramane de vazut ce va fi", a spus Victor Hanescu.

Cele mai citite

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...

Zelenski țintește NATO, UE și puterea armelor

Kievul rămâne secret cu privire la conținutul unui „plan de victorie”, pe care Zelenski vrea să-l discute întâi cu Joe Biden, săptămâna viitoare Pe lângă invitația...
Ultima oră
Pe aceeași temă