13 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialReteaua de apa si canalizare din Valea Jiului, modernizata pe bani europeni

Reteaua de apa si canalizare din Valea Jiului, modernizata pe bani europeni

» Furnizorul de apa Apa Serv a obtinut o finantare de 200 de milioane de euro de la UE

Retelele de apa potabila si canalizare din Valea Jiului vor putea fi modernizate, dupa ce operatorul de apa, SC Apa Serv SA, a castigat o finantare de 200 de milioane de euro, de la Uniunea Europeana.
Programul este la faza intocmirii masterplanului si urmeaza sa se desfasoare licitatia pentru atribuirea lucrarilor.
Uniunea Europeana a alocat Romaniei patru miliarde de euro, iar in prima etapa de finantare au fost declarate eligibile 15 proiecte. Pentru SC Apa Serv Valea Jiului SA, valoarea proiectului este de 200 de milioane de euro, suma ce va fi folosita la reabilitarea retelelor.
"Cu acesti bani se va putea rezolva intreaga retea de distributie, iar reteaua de canalizare o putem desparti in doua, respectiv canalizare menajera si pluviala. De asemenea, putem realiza ambele retele in zonele in care nu exista deocamdata, dar avem in vedere si retelele din cele trei statiuni montane din Valea Jiului", a declarat directorul Apa Serv Valea Jiului, Gheorghe Cioara. Acesta spune ca banii vor veni, cel mai tarziu, la inceputul semestrului II 2009, insa cele 200 de milioane de euro vor fi probabil alocate esalonat.
Programul de finantare se deruleaza prin Ministerul Mediului, iar directorul operatorului de apa din Valea Jiului spune ca mai exista o etapa care va cuprinde alte 15 proiecte, etapa in care se preconizeaza acordarea unui grant si pentru AP Apa Prod Deva.
SC Apa Serv Valea Jiului SA a luat fiinta la inceputul acestui an, prin reorganizarea fostei Regii Autonome a Apei Valea Jiului.  
Societatea este singurul furnizor de apa si canalizare de pe Valea Jiului, unde populatia depaseste 150.000 de locuitori.

Cele mai citite

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...
Ultima oră
Pe aceeași temă