12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialProiectul de dezvoltarea turismului in Statiunea Parang, rezolvat in instanta

Proiectul de dezvoltarea turismului in Statiunea Parang, rezolvat in instanta

Domeniul schiabil din Petrosani poate fi scos la licitatie
Primaria Petrosani a castigat in instanta continuarea licitatiei de atribuire a proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil in Statiunea Parang. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a dispus anularea procedurii, deoarece castigatorul a oferit cel mai mare pret.
Este vorba de oferta Centrului Profesional de Proiectari si Cadastru Petrosani mai mare cu aproape 1,2 milioane de lei decat oferta respinsa.  Licitatia pentru proiectul privind "Dezvoltarea turismului schiabil in zona turistica Parang" a fost contestata de celelalte participante, Universitatea Petrosani, INSEMEX si Institutul de Cercetari si Proiectari Miniere, insa Consiliul Local le-a respins, dupa invocarea unor motive formale. Cele trei au contestat, licitatia, in vara anului trecut, la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor.  
CNSC a dispus, in urma analizarii documentelor, anularea licitatiei, iar  reprezentantii Primariei Petrosani au contestat, la randul lor, decizia, la Curtea de Apel Alba Iulia.
"Prin decizia CNSC s-a dispus anularea licitatie. Am formulat cotestatie la Curtea de Apel si am avut castig de cauza, sentinta fiind definitiva si irevocabila. Contractul a fost incheiat cu Centrul Profesional de Proiectari si Cadastru", a declarat viceprimarul municipiului Petrosani, Claudiu Cornea.
Prima parte a proiectului, in valoare de 1,290 milioane de lei fara TVA, reprezinta intocmirea studiului de fezabilitate, care cuprinde patru componente. Suma totala pentru care a fost castigata licitatia este de aproape 5,386 milioane de lei si este asigurata de Guvern.

Cele mai citite

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă