4.8 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăSpecialInvestitorii au cumparat jumatate din oferta pentru Casa de Bucovina

Investitorii au cumparat jumatate din oferta pentru Casa de Bucovina

» IPO se prelungeste cu patru zile, pana pe 17 ianuarie 2008.

» Actiunile s-ar putea lista in martie la Bursa de Valori Bucuresti.

Casa de brokeraj care intermediaza
oferta publica initiala de vanzare (IPO) pentru Casa de Bucovina – Club de Munte va  prelungi pana pe 17 ianuarie perioada in care investitorii pot cumpara actiuni, in contul zilelor de la sfarsitul anului trecut, cand operatiunile au fost suspendate, a declarat directorul general al Rombell Securities, Gheorghe Nicolae.
"Listarea propriu-zisa la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a actiunilor Casa de Bucovina – Club de Munte ar putea avea loc la inceputul lunii martie", spune Nicolae.
Initial, oferta avea ca termen final 11 ianuarie si a fost prelungita in contul zilelor de 24, 27, 28 si 31 decembrie, in care piata de capital romaneasca nu a lucrat.
Valoarea totala a ofertei este de 9,1 milioane de lei (2,54 milioane de euro), bani pe care compania doreste sa-i atraga in special pentru derularea investitiilor in dezvoltarea si modernizarea bazei hoteliere si de tratament. Oferta cuprinde 45,5 milioane de actiuni la Casa de Bucovina – Club de Munte Gura Humorului (BCM), cu un pret de vanzare de 0,20 lei.

Daca oferta va fi intregal subscrisa, atunci mai mult de o treime (37,34%) din capitalul companiei hoteliere va fi jucata la Bursa.
La sfarsitul zilei de ieri, investitorii subscrisesera 23,5 milioane de titluri, ceea ce reprezenta 51,6% din oferta. Oferta se va incheia indiferent de gradul de subscriere, spune seful casei de brokeraj care intermediaza IPO. "Ne asteptam ca pana pe 17 ianuarie oferta sa fie subscrisa in totalitate, chiar putin peste 100%, bazandu-ma pe statisticile care arata ca majoritatea investitorilor subscriu in ultimele zile", a mai spus Nicolae.
Costurile totale ale ofertei pe care le-a suportat compania Casa de Bucovina – Club de Munte se ridica la 100.000 lei, ceea ce reprezinta 1,1% din valoarea totala a ofertei. Comisionul CNVM este de 0,1%, aproximativ a zecea parte din totalul cheltuielilor ocazionate de listare.
Subscrierile se pot efectua la orice casa de brokeraj din tara. "Tranzactia propriu-zisa cu actiunile subscrise se va realiza prin intermediul BVB in data de 21 ianuarie, urmand ca decontarea actiunilor sa aiba loc pe 24 ianuarie", a mentionat directorul Rombell Securities.

Pentru tranzactionarea actiunilor in piata investitorii trebuie sa astepte insa pana in martie, cand e prevazuta listarea, deoarece acestea nu au atasate drepturi de alocare, ca in cazul titlurilor Transgaz.
Casa de Bucovina – Club de Munte opereaza hotelul de patru stele Best Western Bucovina – Club de Munte, din statiunea Gura Humorului, situat in apropierea manastirilor pictate din Bucovina, Manastirea Humorului si Manastirea Voronet. Compania are un capital social de 12,18 milioane de lei, divizat in 121,84 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. SIF Muntenia (SIF4) este actionarul majoritar al societatii, cu o detinere de 85,49%, in vreme ce Consiliul Local Gura Humorului are o participatie de 11,06%.
La sfarsitul lunii septembrie 2007, Casa de Bucovina – Club de Munte avea capitaluri proprii de 21,96 milioane de lei, in crestere cu 2,4% fata de nivelul lunii septembrie 2006.
Rombell Securities ar mai putea aduce la BVB inca doua societati in 2008, cu care se afla in discutii, a spus Nicolae.

SPECIALISTUL
» Profit si afaceri in crestere

Compania specializata in afaceri hoteliere Casa de Bucovina – Club de Munte a incheiat primele noua luni din 2007 cu un profit net de 511.460 lei, in crestere cu 61,11% fata de perioada similara din 2006. Profitul afisat in 2006 a fost de 316.500 lei. Afacerile companiei au avansat usor, cu 3,52% in prime trei trimestre ale anului trecut, pana la 4,015 milioane de lei, comparativ cu intervalul echivalent din 2006, cand cifra de afaceri a fost de 3,88 milioane de lei.

Cele mai citite

Metamorfoza Parcului Grozăvești va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate într-o “oază de verdeață”, promit autorităților Terenul va fi refăcut complet, cu spații verzi, terenuri de joacă...

Netanyahu spune că pacea este mai aproape după uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului mişcării palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferă şansa păcii în Orientul Mijlociu, a declarat joi seară premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...

Donald Trump îl atacă pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodată să lase să înceapă acest război

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cărui ţară a fost invadată de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodată să lase să...
Ultima oră
Pe aceeași temă