16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportCandidatii democrat-liberali pentru locale, desemnati prin sondaj intern

Candidatii democrat-liberali pentru locale, desemnati prin sondaj intern

Biroul Permanent al PD-L de astazi va analiza stadiul organizarii in teritoriu  a partidului. Pana la sfarsitul acestei luni, toate filialele locale, pana la nivel de comuna, vor trebui sa-si stabileasca structurile de conducere bicefale, formate din cele doua partide care au fuzionat, PD si PLD.

Conducerea PD-L va discuta astazi si despre organizarea la sfarsitul lunii ianuarie a unui sondaj pentru stabilirea candidatilor in fiecare resedinta de judet sau localitate pentru alegerile locale.
In Bucuresti, acest sondaj urmeaza sa fie organizat la jumatatea acestei luni. Potrivit unor surse, cele doua factiuni din cadrul PD-L vor veni cu propriul candidat, iar cel mai bine plasat in sondajul intern va deveni candidatul partidului. Tot aceleasi surse mai sustin ca primul ministru, in persoana lui Teodor Stolojan, ar fi stabilit chiar de la inceputul negocierilor de fuziune dintre PD si PLD. De fapt, aceasta ar fi fost conditia impusa de PLD si sustinuta de Traian Basescu. In asemenea conditii, Vasile Blaga ar urma sa fie candidatul pentru Primaria Capitalei, tinand cont de faptul ca Adriean Videanu si-a creat o imagine negativa in ochii electoratului, el insusi de altfel refuzand sa mai candideze. Este luata in calcul si o eventuala candidatura a lui Liviu Negoita la Primaria Generala, insa, potrivit surselor noastre, acesta ar refuza o asemenea varianta, el decizand sa ramana inca un mandat la Primaria sectorui 3. In competitia pentru alegerile din Capitala ar putea sa se lanseze Razvan Murgeanu (sectorul 1), Cristian Poteras (sectorul 6), Dan Ionescu (sectorul 2), Radu Silaghi (sectorul 4).

Potrivit surselor citate, situatia la nivel organizatoric in tara pare sa arate bine. Astfel, in luna decembrie s-a finalizat in mare parte procesul de constituire a structurilor de conducere la nivel judetean, acest proces urmand sa se extinda in resedintele de judet, municipii, localitati si chiar comune. "Termenele-limita au fost stabilite foarte clar. In februarie, procesul de organizare a partidului va fi incheiat si se va intra in linie dreapta pentru alegerile locale", au precizat sursele noastre. Probleme sunt intampinate in special in judetele Buzau si Bistrita-Nasaud, unde sefii filialelor PL-D si-au dat demisia, refuzand dialogul cu liderii locali ai PD.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă