12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialSinele de cale ferata au crapat din cauza gerului

Sinele de cale ferata au crapat din cauza gerului

Temperaturile extrem de scazute inregistrate la sfarsitul saptamanii trecute au afectat mai multe sine de cale ferata si linii de inalta tensiune din judetul Hunedoara, care au cedat, iar angajatii CFR s-au chinuiti ore in sir sa remedieze deficientele aparute pe traseu. O parte a trenurilor care circulau pe rutele respective au inregistrat pana la 24 de minute de intarziere.          
Primul a fost afectat tronsonul Arad – Sibot, unde echipele operative au lucrat mai bine de cinci ore pentru repararea unui fir al dublei de circualtie. O zi mai tarziu, alte trei incidente au perturbat traficul feroviar in judetul Hunedoara.
Sambata, la ora 01:00, Postul de Politie Transporturi Feroviare Deva a fost sesizat despre faptul ca, pe sectiunea aferenta dublei electrificate Arad – Sibot sunt semnalate avarii.

Intre haltele de miscare Zam si Campuri Surduc, din cauza temperaturilor scazute, sina caii ferate s-a rupt, potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu. Trenul rapid 371 a inregistrat patru minute de intarziere, iar acceleratul 1942 – noua minute de intarziere. Trei ore mai tarziu, angajatii CFR s-au confruntat cu o noua problema aparuta de asemenea Arad – Sibot, dar la kilometrul 480s400. Din cauza temperaturilor scazute, un fir al dublei I de circulatie s-a rupt si au fost inregistrate intarzieri ale trenurilor care tranzitau zona cuprinse intre sase  si 24 minute.
Al patrulea incident a fost semnalat in jurul orei  08:45,  pe tronsonul Aurel Vlaicu – Orastie.
"S-a constituit echipa operativa care a stabilit ca, la km. 453s900, si la km 454s500 m una dintre sinele de cale ferata este rupta complet, din cauza temperaturilor scazute. Defectiunile au fost remediate, fiind repuse in circulatie ambele sectiuni", a mai spus Nitu.

Cele mai citite

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...
Ultima oră
Pe aceeași temă