19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialMos Craciun a lustruit cadourile la Sala Dalles

Mos Craciun a lustruit cadourile la Sala Dalles

» Sala Dalles gazduieste ca in fiecare iarna un Targ de cadouri pentru sarbatorile, care va ramane deschis pana in ziua de Ajun.

» Anul acesta peisajul standurilor, este ceva mai aerisit si mai lustruit, targul incepand sa arate mai degraba ca o colectie de buticuri cochete decat ca un bazar.

Obiectele kitsch sunt inca prezente in numar mare (la preturi accesibile insa), dar pe langa ele si-au facut aparitia obiectele artizanale de calitate, ciocolata originala belgiana, accesoriile vestimentare si jucariile handmade. Magazinul Wagner, spre exemplu, expune pe langa mai multe sortimente rare de ceai si cafea, ceainice de portelan pictate manual si alte accesorii pentru ceai, la preturi de la 67 de lei pentru o cana la 410 lei pentru un set. Globurile de sticla pictate manual costa 20-30 de lei, iar o lampa artizanala costa 195 de lei. Bijuteriile de argint si pietre semipretioase sunt realizate de artisti plastici; un colier si o pereche de cercei asortati costa 300 de lei.

Mai multe standuri ofera genti, esarfe, sepci si alte articole vestimentare, in general la o calitate apropiata de hainele din pietele bucurestene. Magazinul Peru Art, ai carui proprietari sunt peruani, face o exceptie, oferind haine si obiecte de décor cu motive traditionale peruane. De la targ nu lipsesc nici tricourile negre cu imprimeuri rock sau hip-hop, la 53 de lei.
Unul din buticuri ofera narghilele mari, la 199 de lei (se vand impreuna cu tutun si carbuni), si mici, la 70 de lei.
Alte propuneri de cadouri sunt pernele decorative, ceasurile de perete, icoanele pe lemn sau coaja de copac (cu preturi intre 30 si 100 de lei) sau tablourile "string art" (forme geometrice realizate din ata infasurata pe cuie), cu preturi intre 20 si 90 de lei.
Ciocolata si dulciurile sunt prezente in nenumarate sortimente, ca si aranjamentele decorative de Craciun si ambalajele elegante de cadouri. Pentru copii o idee buna de cadou poate fi o jucarie artizanala de lemn sau un joc la cutie. Mastile venetiene costa 65-120 de lei, iar nuielusele cu inimioare ori buburuze doar 2 lei. Ceaiul cu scortisoara, migdale, bucati de mar si aroma de vanilie  va va costa 5,9 lei.
Oferta de CD-uri cu preturi reduse (15 lei) este destul de variata, dar paleste in fata pleiadei de magazine de bijuterii, cele mai numeroase de la targ. Pentru carti, albume de arta si muzica de colectie, vizitati Libraria Noi de langa Targul de sarbatori de la Sala Dalles. 

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă