27.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăInternaționalIndia și China au convenit asupra relaxării tensiunilor la graniță

India și China au convenit asupra relaxării tensiunilor la graniță

Ambele părți au desfășurat forțe suplimentare de-a lungul frontierei care traversa vestul Himalayei după o ciocnire din iunie, în timpul căreia 20 de soldați indieni au fost uciși în lupte corp la corp. China nu a publicat cifrele privind victimele înregistrate în rândurile trupelor sale.

În cadrul unei succesiuni planificate de întâlniri bilaterale la cel mai înalt nivel, de la momentul reizbucnirii tensiunilor de-a lungul frontierei în mai, miniștrii apărării Rajnath Singh din India și generalul Wei Fenghe din China s-au întâlnit vineri târziu, ca urmare a participării lor la lucrările reuniunii Organizației de Cooperare din Shanghai.

Ambele țări au fost de acord că „niciuna dintre părți nu ar trebui să ia nicio măsură suplimentară care ar putea fie să complice situația, fie să escaladeze problemele din zonele de frontieră”, a declarat ministerul apărării din India într-un comunicat.

Wei a spus că cele două părți ar trebui să promoveze pacea și stabilitatea și să lucreze la ameliorarrea tensiunilor actuale, a declarat Ministerul Apărării din China într-un raport de știri despre întâlnire, postat pe site-ul său web.

El a spus, totuși, că vina pentru tensiunile recente revine „în totalitate Indiei”, adăugând că, totuși, China este hotărâtă să își protejeze suveranitatea și teritoriul național.

China a cerut Indiei să consolideze controlul forțelor sale de front, să se abțină de la acțiuni provocatoare și „să se abțină de la exagerarea deliberată și diseminarea informațiilor negative”.

Cele mai citite

Închisoare cu executare pentru medicul care a luat mită de la pacienți. Decizia este definitivă

Fosta şefă a secţiei de Oncologie de la Spitalul Judeţean Suceava a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare Fosta şefă a Secţiei...

Adolescentă la volan urmărită de poliție pe străzile din București. A avariat cinci mașini

O tânără de 17 ani a fost urmărită în trafic de polițiști pe străzile din București. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 3 dimineața,...

Becali intră în AUR și candidează la Camera Deputaților

Gigi Becali, patronul FCSB, a anunțat că îl va susține pe George Simion la alegerile prezidențiale „M-am alăturat AUR și îl voi susține pe George...
Ultima oră
Pe aceeași temă