18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecial"Iubirea din nou", lectura bilingva cu scriitorul Philippe Forest

„Iubirea din nou”, lectura bilingva cu scriitorul Philippe Forest

La Institutul Cultural Francez va avea loc maine, la ora 19.00, o intalnire cu scriitorul francez Philippe Forest, invitat la Bucuresti de Editura Nemira. Acompaniati la pian de Maria Imbricau, Philippe Forest si actrita Cornelia Bloss vor citi in franceza si in romana fragmente din "Iubirea din nou", noul roman al scriitorului, in curs de aparitie la Nemira, in traducerea Anei Antonescu.

Philippe Forest s-a nascut in 1962, la Paris, a predat in universitati din Anglia si Scotia, iar astazi este profesor conferentiar de literatura comparata la Universitatea din Nantes. A publicat mai multe eseuri si texte critice in revistele L’Infini si Art Press. In 1997 apare primul sau roman, "L’Enfant eternel", care a obtinut Premiul Femina pentru roman de debut. Urmeaza romanul "Toute la nuit" in 1999, iar in 2004 biografia "Raymond Hans uns romans. Sarinagara", carte editata de Nemira in 2006.
"Iubirea din nou" ("Le Nouvel Amour" in original), ultimul roman al lui Philippe Forest, este scris, ca si celelalte, in urma mortii tragice a fiicei sale Pauline, la varsta de patru ani. Este un roman despre neputinta personajului principal de a se elibera de o veche iubire, de a termina aceasta poveste atat de scurta, de condensata, si de a trai o noua iubire cu Lou, care, la randul ei, are o fiica de patru ani. Pauline ramane o devoratoare de iubire, impiedicand separarea parintilor, ca si cum totul trebuie sa ramana neschimbat intre ei, in acelasi decor imuabil: "Timpul lucreaza. Chiar e singurul care o face. Este cartita despre care vorbeste poetul, care isi sapa galeriile sub pamant. Pregatind marea prabusire terifianta in care totul se abandoneaza aceleiasi caderi inspre adanc. Un vertij numit: a iubi. O noua iubire apare si rastoarna totul dintr-un gest al mainii".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă