18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialChemical Brothers, la Polivalentaa

Chemical Brothers, la Polivalentaa

» Vin de la Kiev si merg spre Londra, dar se opresc in aceasta seara si la Bucuresti pentru un concert programat initial pe 25 mai – Chemical Brothers.

» Managerul trupei a hotarat atunci ca partea tehnica nu este suficient de bine pusa la punct, iar acum toata lumea asteapta un show impecabil la ora 22.00.

Impreuna cu the Prodigy si Fat Boy Slim, The Chemical Brothers sunt considerati pionierii genului de electronic dance Big Beat si prima trupa electro care a patruns pe stadioane. Muzica lor este o fuziune de dance-rock-rap la inaltimea DJ-ilor old-school, introducand pe ringurile de dans sample-uri de neuitat, de la riffuri familiare de chitara pana la taguri vocale si efecte sonore industriale. O exceptie la regula dupa care muzica dance nu poate fi niciodata cu adevarat satisfacatoare pentru fanii rockului, Chemical Brothers au reusit si performanta de a avea succes atat in Europa, cat si in Statele Unite, la publicul mainstream si printre critici.
Tom Rowlands si Ed Simons si-au inceput cariera sub numele Dust Brothers, schimbandu-si numele in The Chemical Brothers in 1995. Primul album al trupei a fost "Exit Planet Dust", urmat in 1995 de "Exit Sun", care i-a impus si pe scena muzicala, aducandu-le colaborari cu solistii de la The Charlatans, The Prodigy si Oasis. Cel de-al treilea album, "Surrender", are piese pe care canta vocalistii de la New Order si Primal Scream, iar regizorul Michel Gondry le-a facut videoclipul piesei "Let Forever Be". A urmat "Come With Us", pe care figureaza contributiile lui Richard Aschcroft de la Verve si Fatboy Slim. "Push the Button", lansat in 2005, ii are printre vocalisti pe Tim Burgess, Kele Okereke de la Block Party si Anwar Superstar. Ultimul album al trupei a fost lansat in iulie 2007 si se intituleaza "We Are the Night".
Biletele pentru concertul de la Sala Polivalenta s-au vandut la pretul de 85 lei.
Pe timpul sederii la Bucuresti The Chemical Brothers sunt cazati la hotelul Marriott, unde au dorit sa le fie puse la dispozitie sandvisuri cu somon afumat, apa tonica indiana si suc de aloe vera. Staff-ul formatiei numara aproximativ 30 de persoane. Acestia vor sosi, impreuna cu echipamentul tehnic, in trei tiruri, dintre care doua vin direct de la Londra, iar celalalt de la Kiev. Intreg show-ul de pe 20 octombrie va beneficia de productia britanicilor – de la sunet la lumini si proiectii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă