16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialReteta succesului:calitate si controversa

Reteta succesului:calitate si controversa

» Constanta este ultimul oras in care caravana cu filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" va fi prezenta.
» Casa de Cultura a Sindicatelor va gazdui astazi fimul lui Cristian Mungiu
de la orele 16.00, 18.00 si 20.00.

Cronicile nu s-au oprit in a dezbate filmul, televiziunile l-au transformat in subiect principal, cerneala in tipografii a curs continuu si nu se va opri prea curand. Cristian Mungiu a preferat insa o materializare a acestor laude, o concretizare care sa se rasfranga asupra tarii in care s-a nascut. Regizorul a dorit ca filmul sau sa ajunga la romani inainte ca alte tari europene sa-l cumpere. Astfel a pornit in organizarea unei caravane, pentru ca a sa creatie sa ruleze si in orasele in care cinematografele sunt un punct mort. Constanta este ultimul loc in care filmul va rula in cadrul acestui program de promovare. Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta prezinta astazi, de la orele 16:00, 18:00 si 20:00, filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile". "Am incheiat un contract cu Cristian Mungiu pentru ca dorim ca un film care a castigat atatea premii sa fie vazut de constanteni. Vrem sa facem ceva pentru Constanta, mai ales pentru ca cinematografele trec printr-un moment foarte greu", a declarat Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultura. Talentul tinerilor regizori romani este franat adesea de lipsa fondurilor completata de o incredere redusa in forta de a realiza produse de calitate. Cristian Mungiu s-a confruntat cu astfel de probleme insa, nici sentimentul ca proiectul nu se va finaliza la timp si nici convingerea ca dobandirea unui premiu este un vis greu de realizat nu l-au determinat sa abandoneze drumul pe care pornise.

» Mai mult decAt poveste

Prezenta regizorului la Constanta este inca incerta, insa mesajul transmis prin intermediul filmului este unul indeajuns de puternic, poate chiar mai puteric decat orice alte cuvinte rostite inainte de vizionare. Contestarea unui lucru nu atesta decat faptul ca a starnit interes in asa maniera incat sa determine discutii, analize si polemici. Filmul lui Cristian Mugiu a avut nevoie de controversa pentru a urca pe treptele succesului. Scenariul invita privitorul sa vada dincolo de simpla poveste a unui avort facut intr-o perioada extrem de dificila pentru romani.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă