10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialAlro cauta amplasament pentru termocentrala

Alro cauta amplasament pentru termocentrala

Compania producatoare de aluminiu Alro Slatina a finalizat studiile de prefezabilitate pentru posibilele amplasamente ale noii termocentrale pe care urmeaza sa o construiasca. Reprezentantii Alro vor anunta locul de amplasare pana la sfarsitul acestui an, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, Marian Nastase, vicepresedintele Consiliului de Administratie.
Noua termocentrala va avea o putere de 1.000 MWh si nu este exclusa posibilitatea atragerii unui partener in noul proiect. Functionarea termocentralei va fi, cel mai probabil, pe carbune cu putere calorica mare (antracit sau huila) si de aceea perimetrul de constructie va fi ales in functie de costurile de transport ale carbunelui care va proveni din importuri.
"Consideram ca independenta energetica este solutia cea mai buna in contextul evolutiei actuale a preturilor, iar aceasta ne va permite continuarea desfasurarii activitatii pe profit, asa cum s-a intamplat si in anii precedenti", a precizat Gheorghe Dobra, directorul general Alro.
Producatorul de aluminiu a investit 54 de milioane de dolari in perioada ianuarie 2006 – iunie 2007 in diverse proiecte de protectie a mediului, siguranta operationala si crestere a productivitatii. Alro a alocat in anul 2007 circa 6 milioane de dolari SUA pentru echipamente de turnare a aliajelor dure din aluminiu si a investit 9 milioane de dolari pentru modernizarea laminorului de benzi la cald.
Reprezentantii Alro au declarat ca, in contextul scaderii pretului aluminiului pe plan mondial, pe de o parte, si al cresterii pretului petrolului, pe de alta parte, profitul societatii pentru perioada urmatoare va fi realizat prin produse cu valoare adaugata.

Directorul general
Alro a mentionat: "Din 260.000 tone pe an produse de Alro, 200.000 tone se valorifica neprelucrate, iar 60.000 tone sunt prelucrate de catre Alro si sunt valorificate ca produse cu valoare adaugata. Vrem ca aceasta capacitate sa creasca pana la 120.000 tone produse prelucrate".
Producatorul de aluminiu Alro Slatina a inregistrat un profit net de 238,69 milioane lei in primele 6 luni ale anului.

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă