13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialSoarele Andaluziei si al Tangerului straluceste la Constanta

Soarele Andaluziei si al Tangerului straluceste la Constanta

» Prima expozitie personala a lui Tudor Mirescu poate fi vizitata, timp de trei saptamani, la Muzeul de Arta Constanta.
» Tablourile tanarului artist pot fi achizitionate de doritori la pretul de 350 lei inramate si 250 lei in stare initiala.

Uniunea artistilor plastici filiala Constanta organizeaza luna de luna expozitii de pictura in sala "Alexandru Ciucurencu" din cadrul Muzeului de Arta. Pana la sfarsitul lunii octombrie, tablourile lui Tudor Mirescu pot fi admirate la etajul trei al institutiei de cultura. Tanarul artist se afla la prima expozitie personala, "Sub soarele Andaluziei si al Tangerului" reprezinta primul pas ce  pune capat uceniciei. "Traiesc o emotie foarte mare si sper sa va mai pot chema la cel putin inca o expozitie personala", a declarat Tudor Mirescu. Cele 45 de tablouri au ca tema tentatia sudului, a lumii si luminii mediteraneene. Punctul comun al constituentilor care alcatuiesc figuratia tablourilor este soarele, cel care nu unifica imaginea, ci identifica fiecare  element in parte. Punerea in scena se prezinta ca un spectacol de culoare, lumina, atmosfera care poarta privitorul, in acest sfarsit de toamna, pe meleagurile pline de legende ale Spaniei si Tangerului. Plasticianul cade prada tentatiei decorativismului ce are drept baza folosirea preponderanta a culorilor calde, excluderea planurilor de adancime si a contrastului complementar. Expozitia incununeaza si transforma pictorul intr-un artist complet numai in momentul in care creatiile sale starnesc interesul privitorilor nu doar de a le admira, dar si de a le achizitiona. Pretul unui tablou este de 350 lei. z
CONSECINTE
» Date biografice

Tanarul de 26 de ani nascut la Galati a ales Constanta pentru a termina Liceul de Arta, unde a absolvit in anul 2000. Studiile si le-a continuat la Bucuresti unde s-a pregatit in cadrul Academiei de Arta, Facultatea de Arte Decorative si Design, sectia Design. Tudor Mirescu a luat premiul I la expozitia "Sf. Nicolae" organizata in 1997 la Muzeul de Arta, acelasi premiu I la concursul de desene pentru promovarea unor calendare. Anul 1999 i-a adus un premiu I in cadrul expozitiei "Eclipsa in viziunea tinerilor artisti".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă