18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialUn an prosper pentru comuna Baraganu

Un an prosper pentru comuna Baraganu

Pentru locuitorii comunei Baraganu anul 2007 a fost unul prosper, cum ii place sa spuna primarului Constantin Bentea. Numai in satul Lanurile au fost facute investitii in valoare de 17 miliarde lei. Cu ajutorul acestor bani s-au efectuat mai multe lucrari de infrastructura de mare importanta pentru comunitate: a fost reparat si dotat cu mobilier si instalatii noi caminul cultural, s-a modernizat scoala cu clasele I-IV, au fost reabilitate biserica (unde a fost introdusa si incalzirea centrala) si cimitirul.   
Toate acestea au schimbat fata localitatii, recunoaste primarul, ea apropiindu-se mult de noile cerinte europene.
De aceeasi atentie s-a bucurat si centrul comunei. La Baraganu a fost reabilitat iluminatul public, unde au fost inlocuite vechile lampi cu altele moderne, ceea ce a condus nu numai la imbunatatirea acestui serviciu, ci si la obtinerea unei economii lunare de peste 20 milioane lei. Apoi aici a inceput constructia unei noi scoli moderne cu 8 clase si laboratoare de informatica, fizica, chimie si alte utilitati, astfel ca in reteaua locala vor fi cuprinsi 210 elevi. De asemenea, se afla in derulare executia unei hale pentru adapostirea utilajelor din dotarea primariei (un buldoexcavator, un tractor, doua remorci) cu ajutorul carora sunt efectuate diverse lucrari edilitare.
si cum se doreste mentinerea aceluiasi ritm si in 2008, inca de pe acum se pregatesc proiectele viitoarelor obiective. Este vorba, cu precadere, de realizarea sistemelor de alimentare cu apa potabila si canalizare in Baraganu si de modernizarea drumurilor satesti in Baraganu si Lanurile, investitii care vor beneficia de fonduri europene. Lor urmeaza sa li se adauge si alte lucrari pe care oamenii locului le asteapta de mai multa vreme. z

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă